Sitruunatorttu
Marenkinen sitruunatorttu on lähestulkoon liian hyvää ollakseen totta!
Pohja
- 100 g margariinia tai voita
- 1 rkl sokeria
- 1 muna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl ohrakasta
Täyte
- 3/4 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 2 keltuaista
- 3 rkl ohrakasta
- 4 rkl Limmi-sitruunamehua
- 1 rkl margariinia tai voita
Marenki
- 2 valkuaista
- 4 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Painele taikina matalaan, voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, jossa on keskellä syvennys. Paista pohjaa 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Täyte: Mittaa kattilaan sokeri, vesi, keltuaiset, Ohrakas ja sitruunamehu. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee. Lisää rasva. Kaada täyte torttupohjan syvennykseen.
Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä jonkin aikaa. Levitä marenki tortun pinnalle. Pidä uunissa 250-asteessa kunnes marenki saa hiukan väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan