Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marenkinen sitruunatorttu on lähestulkoon liian hyvää ollakseen totta!

Pohja

  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ohrakasta

Täyte

  • 3/4 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 keltuaista
  • 3 rkl ohrakasta
  • 4 rkl Limmi-sitruunamehua
  • 1 rkl margariinia tai voita

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 4 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Painele taikina matalaan, voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, jossa on keskellä syvennys. Paista pohjaa 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Täyte: Mittaa kattilaan sokeri, vesi, keltuaiset, Ohrakas ja sitruunamehu. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee. Lisää rasva. Kaada täyte torttupohjan syvennykseen.

Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä jonkin aikaa. Levitä marenki tortun pinnalle. Pidä uunissa 250-asteessa kunnes marenki saa hiukan väriä.

Lisää aiheesta:

SitruunapaiAmerikkalainen banaanikakkuYlellinen raparperitorttuSitruunakakkuMustikkapiirakka punaviinimarjahyytelölläHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
SitruunapiirakkaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Sitruunapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hieno sitruunapiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Sitruunamarenkipiiras

  • 18.02.201300:00
    Suklaapiirakka

    Pohja sitruunatortulle ja suklaakakulle

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Sitruunapiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Rahkapiirakka