Sitruunatorttu

Marenkinen sitruunatorttu on lähestulkoon liian hyvää ollakseen totta!

Pohja

  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ohrakasta

Täyte

  • 3/4 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 keltuaista
  • 3 rkl ohrakasta
  • 4 rkl Limmi-sitruunamehua
  • 1 rkl margariinia tai voita

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 4 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Painele taikina matalaan, voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, jossa on keskellä syvennys. Paista pohjaa 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Täyte: Mittaa kattilaan sokeri, vesi, keltuaiset, Ohrakas ja sitruunamehu. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee. Lisää rasva. Kaada täyte torttupohjan syvennykseen.

Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä jonkin aikaa. Levitä marenki tortun pinnalle. Pidä uunissa 250-asteessa kunnes marenki saa hiukan väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!