Sitruunarisotto
Koristele samettinen risotto sitruunaviipaleilla ja yrteillä. Helppoa ja herkullista!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainesosat
- 3 dl risottoriisiä
- ½ lasillista valkoviiniä
- 1 litra kasvislientä
- noin 100 g raastettua parmesaania
- 2 nokaretta voita
- persiljaa
- 2 rkl Limmi-sitruunamehua
Valmistusohje
Kiehauta kasvisliemi. Sulata voi kattilassa ja lisää riisi. Paahda riisiä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja sitruunamehu riisiin ja anna nesteen haihtua hieman.
Lisää vähitellen kasvislientä välillä sekoittaen. 10 minuutin kuluttua lisää sitruuna ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää ota kattila liedeltä ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan. Lopuksi lisää risottoon nokare voita, paljon raastettua parmesaania sekä karkeaksi silputtua persiljaa. Koristele sitruunaviipaleilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen