Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunarisotto

Julkaistu 28.02.2013 10:11

Koristele samettinen risotto sitruunaviipaleilla ja yrteillä. Helppoa ja herkullista!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainesosat

  • 3 dl risottoriisiä
  • ½ lasillista valkoviiniä
  • 1 litra kasvislientä
  • noin 100 g raastettua parmesaania
  • 2 nokaretta voita
  • persiljaa
  • 2 rkl Limmi-sitruunamehua

Valmistusohje

Kiehauta kasvisliemi. Sulata voi kattilassa ja lisää riisi. Paahda riisiä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja sitruunamehu riisiin ja anna nesteen haihtua hieman.

Lisää vähitellen kasvislientä välillä sekoittaen. 10 minuutin kuluttua lisää sitruuna ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää ota kattila liedeltä ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan. Lopuksi lisää risottoon nokare voita, paljon raastettua parmesaania sekä karkeaksi silputtua persiljaa. Koristele sitruunaviipaleilla ja persiljalla.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisottoHarri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoRisottoa parsallaAppelsiinibroileria ja punaista riisiäRisottoLehtikaalirisotto
KasvisrisottoKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto