Sitruunarisotto

Koristele samettinen risotto sitruunaviipaleilla ja yrteillä. Helppoa ja herkullista!

Ainesosat

  • 3 dl risottoriisiä
  • ½ lasillista valkoviiniä
  • 1 litra kasvislientä
  • noin 100 g raastettua parmesaania
  • 2 nokaretta voita
  • persiljaa
  • 2 rkl Limmi-sitruunamehua

Valmistusohje

Kiehauta kasvisliemi. Sulata voi kattilassa ja lisää riisi. Paahda riisiä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja sitruunamehu riisiin ja anna nesteen haihtua hieman.

Lisää vähitellen kasvislientä välillä sekoittaen. 10 minuutin kuluttua lisää sitruuna ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää ota kattila liedeltä ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan. Lopuksi lisää risottoon nokare voita, paljon raastettua parmesaania sekä karkeaksi silputtua persiljaa. Koristele sitruunaviipaleilla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.