Sitruunapiiras
Tästä sitruunapiiraasta tulee erittäin ilmava tomusokerin ja kerman ansiosta. Tarjoile jäätelöpallon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 palaan
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl tomusokeria
- 125 g voita
- 1 kananmuna
Täyte
- 6 kananmunaa
- 2 ½ dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
- 2 dl kuohukermaa
- hieman raastettua sitruunankuorta
Tarjoiluun
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, tomusokeri, voi ja 1 kananmuna piiraspohjaksi, helpoiten se käy monitoimikoneella. Laita taikina jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.
2. Vuoraa vuoka taikinalla ja paista n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Alenna uunin lämpö 150 asteeseen.
3. Vatkaa munat, sokeri ja raastettu sitruunankuori (vain ohut, keltainen osa) kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruunamehu ja kerma. Sekoita hyvin.
4. Kaada seos piiraspohjalle. Paista kunnes täyte on hyytynyt, n. 60-70 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan