Sitruunapai
Raikas sitruunapiirakka maistuu kahvipöydässä tai jälkiruokana. Valmis piirakka koristellaan kauniiksi tomusokerilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 annosta
Täyte
- 3 kananmunaa
- 1 ½ sokeria
- 150 g voita
- 2 rkl Limmi-sitruunamehua
- tomusokeria koristeluun
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 100 g voita
- 2 kanamunankeltuaista
- 1 rkl Limmi-sitruunamehua
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Valmista taikina: Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Sekoita jauhot ja sokeri hyvin kulhossa. Lisää kulhoon voi, keltuaiset, ripaus suolaa ja 1 rkl sitruunamehua ja sekoita hyvin. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin viilenemään.
Valmista täyte: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sitruunamehu ja hieman pehmennyt voi vai sekoita.
Vuoraa voilla sivelty piirakkavuoka jääkaapista otetulla taikinalla ja kaada sen jälkeen täyte piirakkapohjan päälle. Paista 180-asteisessa uunissa puoli tuntia. Anna piirakan jäähyä. Koristele tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan