Sitruunapai

Raikas sitruunapiirakka maistuu kahvipöydässä tai jälkiruokana. Valmis piirakka koristellaan kauniiksi tomusokerilla.

Ainekset

  • 6 annosta

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ sokeria
  • 150 g voita
  • 2 rkl Limmi-sitruunamehua
  • tomusokeria koristeluun

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 kanamunankeltuaista
  • 1 rkl Limmi-sitruunamehua
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Valmista taikina: Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Sekoita jauhot ja sokeri hyvin kulhossa. Lisää kulhoon voi, keltuaiset, ripaus suolaa ja 1 rkl sitruunamehua ja sekoita hyvin. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin viilenemään.

Valmista täyte: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sitruunamehu ja hieman pehmennyt voi vai sekoita.

Vuoraa voilla sivelty piirakkavuoka jääkaapista otetulla taikinalla ja kaada sen jälkeen täyte piirakkapohjan päälle. Paista 180-asteisessa uunissa puoli tuntia. Anna piirakan jäähyä. Koristele tomusokerilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!