Sitruunapai
Raikas sitruunapiirakka maistuu kahvipöydässä tai jälkiruokana. Valmis piirakka koristellaan kauniiksi tomusokerilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 annosta
Täyte
- 3 kananmunaa
- 1 ½ sokeria
- 150 g voita
- 2 rkl Limmi-sitruunamehua
- tomusokeria koristeluun
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 100 g voita
- 2 kanamunankeltuaista
- 1 rkl Limmi-sitruunamehua
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Valmista taikina: Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Sekoita jauhot ja sokeri hyvin kulhossa. Lisää kulhoon voi, keltuaiset, ripaus suolaa ja 1 rkl sitruunamehua ja sekoita hyvin. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin viilenemään.
Valmista täyte: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sitruunamehu ja hieman pehmennyt voi vai sekoita.
Vuoraa voilla sivelty piirakkavuoka jääkaapista otetulla taikinalla ja kaada sen jälkeen täyte piirakkapohjan päälle. Paista 180-asteisessa uunissa puoli tuntia. Anna piirakan jäähyä. Koristele tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka