Kokonainen broileri on helppo valmistaa, etenkin uunissa. Voit tässä käyttää kuivattujen yrttien sijaan myös tuoreitaaineksia, tuplaa silloin määrät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso broileri, noin 1,2 kg
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruuna
- 2 tl kuivattua kirveliä
- 2 tl kuivattua minttua
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- 75 g voita
- soijaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta broileri sisä- ja ulkopuolelta suolalla ja pippurilla.
2. Pese sitruuna huolellisesti. Pistele siihen ympäriinsä reikiä ja peitä sitruuna kauttaaltaan voilla. Sekoita murennetut yrtit keskenään ja kierittele sitruuna niissä. Työnnä sitruuna broilerin sisään ja nosta lintu uunivuokaan.
3. Sulata loppu voi soijan kanssa ja penslaa broileri sillä. Sirottele pinnalle loput mausteyrtit. Paista uunissa 10 minuuttia, alenna sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista noin 40 minuuttia, kunnes broileri on kypsä ja lihaneste läpinäkyvää. Poista sitruuna ja paloittele broileri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.