Sitruunalla ja oliiveilla maustettua broileria

Marokossa tätä broileriruokaa valmistetaan saviruukussa, josta käytetään nimitystä tagine. Vaikka valmistaisitkin ruoan aivan tavallisessa padassa, inkivääri ja sitruuna antavat broilerille herkullisen eksoottisen vivahteen. Helpompaa ei ruoanvalmistus voi olla, sillä voit käyttää kokonaisen broilerin asemasta myös valmiiksi pilkottua broileria. Lisänä maistuu riisi.

4 annosta

  • 1 broileri, noin 1 kg
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • 4-5 dl vettä
  • ½ sitruuna
  • 10 vihreää oliivia

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Jaa broileri neljään osaan. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipulinkynnet. Pane broileripalat, kokonainen sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, voi ja mausteet pataan.

2. Kaada päälle vettä niin, että broilerinpalat juuri ja juuri peittyvät. Sulje kansi ja keitä miedolla lämmöllä 25 minuuttia.

3. Kuori puolikas sitruuna perunankuorimaveitsellä ohuesti ja leikkaa kuori hienoiksi suikaleiksi. Lisää kuorisuikaleet ja oliivit pataan ja keitä vielä 5 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!