Sitruunajuustokakku
Tämä raikas juustokakku maistuu sitruunalta. Kakku on muhkea, joten tarvitset vain yhden palan per ruokailija.
Ainekset
- 12 palaan
Pohja
- 150 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl kidesokeria
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 kananmunaa
- 400 g Philadelphia-juustoa
- 2 dl ranskankermaa
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruuna
Kuorrutus
- 1 liivatelehti
- 2 rkl sokeria
- 4 rkl vettä
- raastettua sitruunankuorta ja sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi sormin muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Painele taikina levyksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään 30 minuutiksi. Paista n. 20 minuuttia ja anna jäähtyä. Laita sitten jääkaappiin kylmenemään täysin.
2. Laita liivatteet veteen n. 5 minuutiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Säästä 1 tl mehua ja 1 tl kuorta kuorrutukseen. Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, juusto, ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan. Kuumenna sitruunamehu, ota se lämmöltä, purista liivatteista vesi ja liuota ne sitruunamehuun. Anna jäähtyä hieman ja lisää se juustomassaan samalla sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Peitä ja laita kylmään vähintään 1 tunniksi.
3. Laita kuorrutuksen liivatelehti veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa. Liuota siinä liivate, josta olet puristellut ylimääräisen veden pois. Lisää säästetty sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Levitä hyytelö niin että se peittää juustokakun. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa kunnes hyytelö on hyytynyt, vähintään 1 tunti. Irrota kakku vuoasta reunoilta ja pohjasta veitsellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki