Sitruunainen tiikerikakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677826/landscape16_9/515/290/d6a0dd792a007419df21b7f81b0f732a/EF/899009-3165.jpg)
Tästä kakusta tulee tiikerin tavoin raidallinen, kun osaan taikinasta lisätään kaakaojauhetta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 200 g voita tai margariinia
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää munat yksi kerrallaan.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi kerma
4. Kaada 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakao.
5. Sekoita vaniljasokeri ja sitruuna alkuperäistaikinaan.
6. Kaada kaakaotaikina voidellun ja jauhotetun kakkuvuoan pohjalle ja vaalea taikina päälle. Paista uunin alatasolla 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka