Sitruunainen tiikerikakku
Julkaistu
Tästä kakusta tulee tiikerin tavoin raidallinen, kun osaan taikinasta lisätään kaakaojauhetta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 200 g voita tai margariinia
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää munat yksi kerrallaan.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi kerma
4. Kaada 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakao.
5. Sekoita vaniljasokeri ja sitruuna alkuperäistaikinaan.
6. Kaada kaakaotaikina voidellun ja jauhotetun kakkuvuoan pohjalle ja vaalea taikina päälle. Paista uunin alatasolla 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan