Sitruunainen riisi à la Malta
Julkaistu
Leikkaa sitruskuoret isoina paloina ilman valkoista kalvoa, ne ovat vain antamassa makua keitettäessä. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, voit käyttää sen tässä, pyöristät vain sen kermalla ja vaniljasokerilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1,5 dl pyöreäjyväistä riisiä
- 2 dl vettä
- 1 appelsiinin mehu ja kuori
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Koristelu
- 3-4 appelsiinia kuutioituna
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, sitrusten kuoripalat ja puristetut mehut, lisää risi ja keitä kypsäksi. Poista kuoret ja jäähdytä riisi.
2. Sekoita riisiin vaahdotettu kerma ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Koristele appelsiinipaloilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta