Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunainen riisi à la Malta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1,5 dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 2 dl vettä
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristelu

  • 3-4 appelsiinia kuutioituna

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, sitrusten kuoripalat ja puristetut mehut, lisää risi ja keitä kypsäksi. Poista kuoret ja jäähdytä riisi.

2. Sekoita riisiin vaahdotettu kerma ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla.

3. Koristele appelsiinipaloilla.

Leikkaa sitruskuoret isoina paloina ilman valkoista kalvoa, ne ovat vain antamassa makua keitettäessä. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, voit käyttää sen tässä, pyöristät vain sen kermalla ja vaniljasokerilla.

Lisää aiheesta:

OmenariisiOmenakätköKesäsoppa kirsikoillaRiisiä jälkiruuaksiRiisi à la Malta ilman puuroaHieno appelsiiniriisi
HedelmäriisiLisäkeruoatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäriisi
  • 30.11.201514:51
    Makea vanukas

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maltariisiä uudella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kotitekoinen riisifrutti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Omenariisi

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Sitruunainen riisi à la Malta