Sitruuna- ja appelsiinimarinoitua porsasta ja fenkolia
Julkaistu
4 annosta
- 4 mausteista makkaraa
- ½ kg sianlihaa (liha voi olla luutonta tai siinä voi olla luita)
- puisia vartaita
Marinadi
- 2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
- 1 viipaloitu sitruuna
- ½ rkl paprikajauhetta
- 1 tl savunmakuista chilijauhetta
- 3 valkosipulinkynttä
- ¾ dl rypsiöljyä
- 3–4 rkl punaviinietikkaa
Valmistusohje
Leikkaa sianliha ja makkarat kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset ja anna marinadin maustua vähintään kaksi tuntia.
Hiero marinadi sianlihaan. Anna lihan levätä vähintään 20 minuuttia. Sekoita sianliha ja makkaranpalat, mausta suolalla ja pippurilla, työnnä vartaisiin ja grillaa kypsäksi.
Voit käyttää mahdollisesti käyttämättä jääneen marinadin Fenkolia tillin ja korianterin kera -ruokaohjeessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti