Sitruuna- ja appelsiinimarinoitua porsasta ja fenkolia

4 annosta

  • 4 mausteista makkaraa
  • ½ kg sianlihaa (liha voi olla luutonta tai siinä voi olla luita)
  • puisia vartaita

Marinadi

  • 2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 viipaloitu sitruuna
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • 1 tl savunmakuista chilijauhetta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 3–4 rkl punaviinietikkaa

Valmistusohje

Leikkaa sianliha ja makkarat kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset ja anna marinadin maustua vähintään kaksi tuntia.

Hiero marinadi sianlihaan. Anna lihan levätä vähintään 20 minuuttia. Sekoita sianliha ja makkaranpalat, mausta suolalla ja pippurilla, työnnä vartaisiin ja grillaa kypsäksi.

Voit käyttää mahdollisesti käyttämättä jääneen marinadin Fenkolia tillin ja korianterin kera -ruokaohjeessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja