Sitruuna- ja appelsiinimarinoitua porsasta ja fenkolia

4 annosta

  • 4 mausteista makkaraa
  • ½ kg sianlihaa (liha voi olla luutonta tai siinä voi olla luita)
  • puisia vartaita

Marinadi

  • 2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 viipaloitu sitruuna
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • 1 tl savunmakuista chilijauhetta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 3–4 rkl punaviinietikkaa

Valmistusohje

Leikkaa sianliha ja makkarat kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset ja anna marinadin maustua vähintään kaksi tuntia.

Hiero marinadi sianlihaan. Anna lihan levätä vähintään 20 minuuttia. Sekoita sianliha ja makkaranpalat, mausta suolalla ja pippurilla, työnnä vartaisiin ja grillaa kypsäksi.

Voit käyttää mahdollisesti käyttämättä jääneen marinadin Fenkolia tillin ja korianterin kera -ruokaohjeessa.

Parhaat ruokaohjelmat