Sipulipiirakka
Pienet sipulipiirakat käyvät myös kahvipöydän pikkunaposteltaviksi.
Pohja
- 1 dl vettä
- 1/4 pkt hiivaa
- 1/4 tl suolaa
- 25 g margariinia
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 500 g sipulia
- 2 rkl öljyä
- 1/2 dl Rajamäen Viinietikkaa
- 1 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 150 g juustoraastetta
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 3 munaa
- 1 1/2 dl kahvikermaa
- Pohja
- Täyte
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Kauli kohonnut taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voit tehdä taikinasta myös pieniä annospiirakoita. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja persilja.
Sekoita kananmunat ja kerma keskenään ja kaada seos täytteen päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan