Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sipulipihvi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 naudan ulkofileepihviä
  • 6 keskikokoista keltasipulia
  • 4 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl lihalientä

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja perunakuutioita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja viipaloi aika paksuiksi renkaiksi. Ruskista 1 rkl voita vaaleanruskeaksi paistinpannussa. Paista sipuleita keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes renkaat ovat kiiltäviä, vaaleanruskeita, juuri ja juuri kypsiä ja vielä hieman kimmoisia. Kääntele mukaan 1 tl suolaa ja laita sipulit kulhoon odottamaan.

2. Painele pihvit kevyesti nyrkein tai jollakin apuvälineellä, mutta ei millään terävällä. Suolaa ja pippuroi suoraan myllystä. Ruskista 2 rkl voita oikein ruskeaksi kuumalla pannulla. Paista pihvejä n. 1 minuutti molemmin puolin jos haluat ne mediumina, n. 1 ½ minuuttia jos haluat pihveistä läpikypsiä. Laita pihvit tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle. Heitä pois palanut voi.

3. Ruskista vielä 1 rkl voita keskilämmöllä kullanruskeaksi. Lisää sipulit ja anna niiden lämmetä kokonaan. Lisää liemi ja anna kiehua pieni hetki. Kaada sipuliliemi pihvien päälle. Tarjoile paistettujen perunoiden kanssa.

Oletko järjestämässä päivällistä miesporukalle? Sipulipihvi on täydellinen tarjoiltava, konstailematonta ja hyvää. Ei mitään kummallisuuksia. Vain lihaa ja perunaa, juuri mitä välillä kaipaa.

Lisää aiheesta:

SipulipihvitPannupihvi ja sipuliliemiPunasipulipihviHöyrylaivapihvitRanskalaiset raakapihvit ja perunatSuikaloitu lehtipihvi sinappikastikkeessa
NaudanlihapihviKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi
  • 24.04.202008:55
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Pihvin paistaminen – näin paistat täydellisen naudan sisäfileepihvin Kari Aihisen opeilla

  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punasipulipihvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suutarinlaatikko