Mainos
Mainos

Oletko järjestämässä päivällistä miesporukalle? Sipulipihvi on täydellinen tarjoiltava, konstailematonta ja hyvää. Ei mitään kummallisuuksia. Vain lihaa ja perunaa, juuri mitä välillä kaipaa.

Neljälle

  • 4 naudan ulkofileepihviä
  • 6 keskikokoista keltasipulia
  • 4 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl lihalientä

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja perunakuutioita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja viipaloi aika paksuiksi renkaiksi. Ruskista 1 rkl voita vaaleanruskeaksi paistinpannussa. Paista sipuleita keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes renkaat ovat kiiltäviä, vaaleanruskeita, juuri ja juuri kypsiä ja vielä hieman kimmoisia. Kääntele mukaan 1 tl suolaa ja laita sipulit kulhoon odottamaan.

2. Painele pihvit kevyesti nyrkein tai jollakin apuvälineellä, mutta ei millään terävällä. Suolaa ja pippuroi suoraan myllystä. Ruskista 2 rkl voita oikein ruskeaksi kuumalla pannulla. Paista pihvejä n. 1 minuutti molemmin puolin jos haluat ne mediumina, n. 1 ½ minuuttia jos haluat pihveistä läpikypsiä. Laita pihvit tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle. Heitä pois palanut voi.

3. Ruskista vielä 1 rkl voita keskilämmöllä kullanruskeaksi. Lisää sipulit ja anna niiden lämmetä kokonaan. Lisää liemi ja anna kiehua pieni hetki. Kaada sipuliliemi pihvien päälle. Tarjoile paistettujen perunoiden kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.