Sipulikeitto voitaikinakuoressa
4:lle hengelle
- 5 sipulia
- (1 rkl voita)
- n. 1 litra lihalientä
- hieman Madeiraa tai konjakkia
- tuoretta timjamia
- 1 laakerinlehti
- 10 kpl kokonaisia mustapippureita
- 1 levy valmista voitaikinaa
- 1 muna
Valmistusohje
Kuori ja siivuta sipuli. Laita lämpimään kattilaan ja pidä liikkeessä. Kun sipuli on löystynyt, lisää voi ja ruskista hieman sipulia. Lisää mukaan lihaliemi ja mausteet pienessä pussissa tai siivilässä. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 1 tunti. Poista maustepussi ja anna keiton jäähtyä hetken. Jaa keitto kulhoihin.
Leikkaa voitaikinasta kanneksi sopivat palat. Voitele kupin reunaa hieman rikotulla kananmunalla. Paina taikina kanneksi kulhoon. Voitele taikinakansi munalla ja paista ruukkuja uunissa kunnes voitakina on kauniin kullanruskea. Leikkaa kansi auki ja tarjoile keitto. Taikinakansi toimii keiton kate-leipänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta