Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sipulikeitto ranskalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 3 kookasta sipulia
  • 3 rkl voita
  • 2½ rkl vehnäjauhoja
  • 1½ litraa kiehuvaa vettä
  • 3 kasvisliemikuutiota
  • suolaa ja valkopippuria
  • emmental-tyyppistä juustoa
  • 6 viipaletta valkoista leipää (reunat poistettu)
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi paksupohjaisessa tarjoilupadassa. Pane mukaan sipulit ja kuullota niitä sekoittaen, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Ripottele päälle jauhoja ja anna niidenkin ruskistua kevyesti.

2. Kaada mukaan kiehuva vesi ja kasvisliemikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton kiehua noin 30 minuutin ajan.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen, vain ylälämpö päällä. Raasta juusto, 1-1½ dl riittänee. Aseta leipäviipaleet keiton päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Pane uuniin ja gratinoi, kunnes pinta saa kauniin värin. Koristele tuoreella timjamilla. Tarjoile välittömästi. Vinkki: Keiton voi valmistaa myös tavallisessa kattilassa ja kaataa tarjoilupataan ennen gratinoimista.

Tätä keittoa syödään yleensä ranskalaisissa bistroissa, mutta se syntyy helposti myös kotikeittiössä. Gratinoi keitto uunissa ja tarjoa kuumana. Se sopii niin lounaaksi kuin ruokaisaksi alkuruoaksi.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoPorkkanagratiiniHerkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaRanskalainen sipulikeittoGratinoitu sipulikeittoCrème Vichyssoise
SipulikeittoAlkuruoatKeitotKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sipulikeitto
  • 14.01.202212:57
    Alkuruokakeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipulikeitto voitaikinakuoressa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ruohosipulikeittoa maissilla

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Oton sipulikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettu valkosipulikeitto