Sipuli-anjovispiiras
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662932/landscape16_9/515/290/62ac138c60ee0aca9a9f3ec05eff1de3/td/taikina-5-4454.jpg)
Tämän välimerellisen piiraan voit tarjoilla sellaisenaan tai muutaman tomaattimurskalusikallisen kera, jonka levität sipulitäytteelle. Piiras on maukkainta haaleana.
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 500 g keltasipulia, hienonnettuna
- 25 g margariinia
- 2 kananmunaa
- 1 dl kahvikermaa
- 2 dl juustoraastetta
- 10 anjovisfileetä
- 1 kourallinen mustia oliiveja
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista sipulit pehmeiksi, mutta älä ruskista, margariinissa pannulla. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa munat ja kerma, lisää juusto. Mausta.
5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista.
6. Sekoita sipuli ja munaseos, kaada piiraskuoreen. Asettele päälle anjovikset ja oliivit. Paista kypsäksi uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka