Sinkkupizza
Valmista sinkkupizzaa, jossa yhdistyy helposti sekä pää- että jälkiruoka!
Ainekset
- 1 iso pizza (halkaisija n. 30 cm)
Pizzapohjat
- 1½ dl vettä
- 1/3 pkt hiivaa (15 g)
- 3½ dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
Täyte toinen puoli
- 100 g (musta)pippurituorejuustoa
- 1-2 kesäsipulia varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
- 150-200 g paistettuja, chilillä ja suolalla itse maustettuja
- broilerinfileepaloja
- 1 pieni parsakaali tai 2 dl sieniä, esim. kantarelleja
- 2 tomaattia
- 50 g pizza- tai emmental-juustoraastetta
- tuoretta tai kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
- rouhittua mustapippuria
Täyte toinen puoli
- 100 g vaniljatuorejuustoa
- 3 dl vadelmia ja mansikoita
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl inkiväärisiirappia tai vaahteransiirappia
- 1 dl pähkinärouhetta
- 50 g valkosuklaata raasteena
- ½ ruukku basilikaa
Valmistusohje
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Valmistele sillä aikaa täyte. Ota tuorejuustot pehmenemään pois jääkaapista. Viipaloi sipulit. Paista broilerinfileepalat ja mausta ne chilillä ja suolalla. Pilko kaali tai sienet ja leikkaa tomaatit viipaleiksi.
Puolita marjat ja rouhi pähkinät karkeiksi paloiksi. Sekoita ranskankermaan inkivääri- tai vaahterasiirappia. Raasta valkosuklaa erikseen.
Pyöritä kohonnut taikina pizzapullaksi ja kauli se isoksi pyöreäksi pizzaksi, joka on n. 30 cm halkaisijaltaan.
Täytä puolikkaat kerrallaan. Levitä pippurituorejuustoa ohuelti toiselle puolelle pizzapohjaa. Levitä päälle sipuliviipaleet, paistetut ja maustetut broilerinpalat, pienet parsanpalat tai kantarelleja, tomaattiviipaleet ja juustoraastetta. Mausta mieleisesti.
Levitä vaniljatuorejuustoa ohuelti toiselle puolelle pizzapohjaa. Jaa päälle puolitetut marjat. Valuta niiden päälle maustettua ranskankermaa. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja valkosuklaaraastetta sekä saksi hieman basilikasilppua. Jätä pizza kohoamaan siksi aikaa kun uuni kuumenee, n. 15 minuutiksi.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi eli 15–20 min.
Nauti heti!
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa