Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinkkupizza

Julkaistu 24.08.2016 10:48

MTV LIFESTYLE

Valmista sinkkupizzaa, jossa yhdistyy helposti sekä pää- että jälkiruoka!

Ainekset

  • 1 iso pizza (halkaisija n. 30 cm)

Pizzapohjat

  • 1½ dl vettä
  • 1/3 pkt hiivaa (15 g)
  • 3½ dl Myllyn Paras Pizzajauhoja

Täyte toinen puoli

  • 100 g (musta)pippurituorejuustoa
  • 1-2 kesäsipulia varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
  • 150-200 g paistettuja, chilillä ja suolalla itse maustettuja
  • broilerinfileepaloja
  • 1 pieni parsakaali tai 2 dl sieniä, esim. kantarelleja
  • 2 tomaattia
  • 50 g pizza- tai emmental-juustoraastetta
  • tuoretta tai kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
  • rouhittua mustapippuria

Täyte toinen puoli

  • 100 g vaniljatuorejuustoa
  • 3 dl vadelmia ja mansikoita
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl inkiväärisiirappia tai vaahteransiirappia
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 50 g valkosuklaata raasteena
  • ½ ruukku basilikaa

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Valmistele sillä aikaa täyte. Ota tuorejuustot pehmenemään pois jääkaapista. Viipaloi sipulit. Paista broilerinfileepalat ja mausta ne chilillä ja suolalla. Pilko kaali tai sienet ja leikkaa tomaatit viipaleiksi.


Puolita marjat ja rouhi pähkinät karkeiksi paloiksi. Sekoita ranskankermaan inkivääri- tai vaahterasiirappia. Raasta valkosuklaa erikseen.

Pyöritä kohonnut taikina pizzapullaksi ja kauli se isoksi pyöreäksi pizzaksi, joka on n. 30 cm halkaisijaltaan.

Täytä puolikkaat kerrallaan. Levitä pippurituorejuustoa ohuelti toiselle puolelle pizzapohjaa. Levitä päälle sipuliviipaleet, paistetut ja maustetut broilerinpalat, pienet parsanpalat tai kantarelleja, tomaattiviipaleet ja juustoraastetta. Mausta mieleisesti.

Levitä vaniljatuorejuustoa ohuelti toiselle puolelle pizzapohjaa. Jaa päälle puolitetut marjat. Valuta niiden päälle maustettua ranskankermaa. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja valkosuklaaraastetta sekä saksi hieman basilikasilppua. Jätä pizza kohoamaan siksi aikaa kun uuni kuumenee, n. 15 minuutiksi.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi eli 15–20 min.

Nauti heti!

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Viime hetken tarjottavat uudenvuoden juhliin – vielä ehtii!Kevään herkullisimmat gluteenittomat tarjottavat – nämä sopivat myös kasvisruokavalioonKolme taivaallista kasvispiirakkaa, jotka maistuvat takuuvarmasti myös lihansyöjille!JuureslaatikkoSinkkupizzaHellapoliisin syksyinen kasvis-jauhelihapiiras
Myllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle