Sinappihunnutettu kassler ja linssipyree
Äärimmäisen yksinkertainen, mutta mahdottoman hyvä ruoka, joka sopii hyvin myös silloin, kun pöydässä istuu useampia ruokailijoita: ei muuta kuin teet tupla-annoksen. Linssipyreen teet parhaiten, jos käytettävissä on tehosekoitin, monitoimikone tai ihan vain sauvasekoitin.
Neljälle
- 600 g savukassleria
Kuorrutus
- 3/4 dl suomalaista sinappia
- 2 rkl sokeria
- 1 munankeltuainen
- 1 dl korppujauhoa
Linssipyree
- 3 dl punaisia linssejä
- 7 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl juustokuminaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl oliiviöljyä
- ½ dl persiljasilppua
Tarjoiluun
- sinappia
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit ja laita kattilaan. Kaada päälle vesi ja lisää suola, kuumenna kiehuvaksi ja poista vaahto. Keitä hiljaa kannen alla tunti. Silppua persilja. Valuta linsseistä pois mahdollinen ylimääräinen vesi ja jauha koneella soseeksi. Sekoita linssisoseeseen puristettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, oliiviöljy ja persiljasilppu.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Tasoita kasslerin pinnalla olevaa valkoista rasvakerrosta. Kuivaa talouspaperilla. Sekoita keskenään sinappi, sokeri ja keltuainen ja levitä seos kasslerin pintaan. Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele varovasti korppujauho kiinni sinappiseokseen. Laita liha uuniin ja paista, kunnes kuorrutus on kauniin kullanruskea, noin 15 minuuttia.
3. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile linssipyreen kanssa. Hyvää sinappia kannattaa kattaa myös pöytään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa