Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinappihunnutettu kassler ja linssipyree

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g savukassleria

Kuorrutus

  • 3/4 dl suomalaista sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl korppujauhoa

Linssipyree

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ½ dl persiljasilppua

Tarjoiluun

  • sinappia

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit ja laita kattilaan. Kaada päälle vesi ja lisää suola, kuumenna kiehuvaksi ja poista vaahto. Keitä hiljaa kannen alla tunti. Silppua persilja. Valuta linsseistä pois mahdollinen ylimääräinen vesi ja jauha koneella soseeksi. Sekoita linssisoseeseen puristettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, oliiviöljy ja persiljasilppu.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Tasoita kasslerin pinnalla olevaa valkoista rasvakerrosta. Kuivaa talouspaperilla. Sekoita keskenään sinappi, sokeri ja keltuainen ja levitä seos kasslerin pintaan. Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele varovasti korppujauho kiinni sinappiseokseen. Laita liha uuniin ja paista, kunnes kuorrutus on kauniin kullanruskea, noin 15 minuuttia.

3. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile linssipyreen kanssa. Hyvää sinappia kannattaa kattaa myös pöytään.

Lisää aiheesta:

VihannespiirakkaTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraLohipyttipannuRanskalainen persiljakinkkuLohi-fetapiiras
UunikasslerGoGreenPääruoatLiharuoka

Äärimmäisen yksinkertainen, mutta mahdottoman hyvä ruoka, joka sopii hyvin myös silloin, kun pöydässä istuu useampia ruokailijoita: ei muuta kuin teet tupla-annoksen. Linssipyreen teet parhaiten, jos käytettävissä on tehosekoitin, monitoimikone tai ihan vain sauvasekoitin.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikassler
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunikassleria viinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sinappihunnutettu kassler ja linssipyree

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Koivunoksilla paistettua sianniskaa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Yrttikassleri ja maissisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunikassleria ja valkosipulipinaattia