Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Simpukat à la Sara

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 1 kuorittu ja viipaloitu palsternakka
  • 3 kuorittua ja viipaloitua porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • 1 kuutioitu sipuli
  • 8 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2,5 dl kermaa
  • ¾ dl konjakkia
  • ½ pulloa valkoviiniä
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria
  • 1 kg simpukoita
  • ½ nippua karkeaksi silputtuja kevätsipuleita
  • ½ nippua karkeaksi silputtua persiljaa
  • ½ nippua karkeaksi silputtua tilliä
  • 150 g ravunpyrstöjä

Valmistusohje

Poista ensin simpukoiden parta ja pese simpukat kylmässä juoksevassa vedessä harjaten niitä samalla. Älä käytä simpukoita, joiden kuori on rikki tai joiden kuori ei ole tiukasti kiinni. Jos löydät simpukoita, joiden kuori on auki, kopauta simpukkaa. Näin voit kokeilla, sulkeutuuko simpukka. Jos simpukka sulkeutuu, voit käyttää sen. Jos simpukka pysyy auki, heitä se pois. Siirrä puhdistetut simpukat syrjään odottamaan.

Valmista seuraavaksi simpukoiden kastike. Kaada suureen kattilaan melko paljon oliiviöljyä. Lisää porkkanan ja palsternakan palaset ja ruskista niitä kevyesti. Anna hautua. Lisää sitten sipulikuutiot ja valkosipuli. Anna kasvisten pehmetä.

Ota pieni kattila ja lisää siihen konjakki ja kerma. Anna seoksen kiehua hiljalleen, jotta se kiehuu hieman kokoon. Kaada kasvisten päälle ½ pulloa kuivaa valkoviiniä. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kun valkoviinikastike alkaa kiehua, lisää simpukat ja aseta kattilan päälle kansi. Ravista kattilaa kevyesti ja keitä kovalla lämmöllä 3–4 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.

Kaada kokoon keitetty kerma simpukoiden päälle ja ravista kattilaa, jotta kaikki maut sekoittuvat. Lisää silputut kevätsipulit, tilli ja persilja. Koristele lopuksi ravunpyrstöillä ja tarjoa.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin kermainen sinisimpukkakeittoValkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukatPasta alle vongoleKala-äyriäiskeittoKalapata Cöte d'AzurMarinoitu sipuli-fenkolisalaatti
SinisimpukatKananmunatonGluteenitonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan