Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin kermainen sinisimpukkakeitto

Hellapoliisi
Julkaistu 01.04.2016 15:34

MTV LIFESTYLE

Kermainen sinisimpukkakeitto on tyylikäs alkupalakeitto, mutta sopii myös kevyeksi lounaaksi. Tämä hienostunut keitto on edullista valmistaa.

4 annosta

  • 500 g eläviä sinisimpukoita
  • 4 dl vettä
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2 salottisipulia
  • muutama lehtipersiljanoksa
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 10 mustapippuria
  • 1 (savustettu) valkosipulinkynsi
  • ½ hienonnettu chilipaprika
  • 1 tl punaista currya jauheena
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Pese simpukat ja raaputa parta irti.

Mikäli simpukka on avonainen, kopauta kuorta kevyesti. Jos simpukka sulkeutuu, se on elävä.

Heitä kuolleet simpukat pois.

Mittaa kattilaan vesi, valkoviini, kuoritut salottisipulit, lehtipersiljanoksat, kalaliemikuutiot, mustapippurit, valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika. Kiehauta.

Lisää elävät sinisimpukat kunnolla kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti.

Heitä kiinni jääneet simpukat pois ja anna avonaisten jäähtyä liemessä.

Avaa simpukat ja poista sisältä simpukanliha. Nosta sivuun.

Heitä kuoret pois.

Siivilöi liemi ja lisää liemeen punainen curry jauheena ja kuivattu rakuuna.

Sekoita vehnäjauhot ja kerma keskenään ja valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku.

Lisää simpukat ja kuumenna.

Koristele halutessasi lehtipersiljalla.

Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

Lisää aiheesta:

PaellaPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaMehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuillaSinisimpukka-katkarapukeittoSpagettia simpukoiden keraSahramilta tuoksuva simpukkakeitto
HellapoliisiAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney