Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Simarosetit

Julkaistu 10.04.2013 16:19

Kokeile ihanan rapeita ja kuohkeita simarosetteja!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Noin 30 kpl

  • 2 munaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl simaa (tai siideriä)
  • 1,5 dl Erikoisvehnäjauhoja (n. 100 g)

Paistamiseen

  • kasviöljyä

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Vatkaa kevyesti munat ja sokerit keskenään, lisää sima ja jauhot vatkaten sekaan.

Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla eli sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180 asteista eli sopivaa rosettien paistoon.

Varo, että rasva ei kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Ja varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!

Paista rosetit siten, että kuumennat ensin pelkän rosettiraudan öljyssä. Kasta sen jälkeen kuuma rosettirauta ¾ rosettitaikinaan ja tämä taikinainen rauta kuumaan öljyyn.

Paista rosetti kullankeltaiseksi. Nosta se raudalla (tai irrotessaan raudasta reikäkauhalla) talouspaperille lautaselle.

Sihtaa jäähtyneille roseteille tomusokeria.

Reseptit: Arja Savela

Lisää aiheesta:

SuklaafondantTippaleivätGluteenittomat blinitMyllyn rahkamunkitKilpa-ajajan sahramikakkuPannukakku
MunkitVappuKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Munkit
  • 25.4.11:00
    Vappu

    Munkit ilman uppopaistoa

  • 28.04.202407:00
    Vappu

    Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

  • 27.04.202308:20
    Vappu

    Munkit vapuksi: Perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

  • 29.04.202214:21
    Vappu

    Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit

  • 01.11.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki