Mainos

Simarosetit

Kokeile ihanan rapeita ja kuohkeita simarosetteja!

Noin 30 kpl

  • 2 munaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl simaa (tai siideriä)
  • 1,5 dl Erikoisvehnäjauhoja (n. 100 g)

Paistamiseen

  • kasviöljyä

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Vatkaa kevyesti munat ja sokerit keskenään, lisää sima ja jauhot vatkaten sekaan.

Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla eli sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180 asteista eli sopivaa rosettien paistoon.

Varo, että rasva ei kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Ja varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!

Paista rosetit siten, että kuumennat ensin pelkän rosettiraudan öljyssä. Kasta sen jälkeen kuuma rosettirauta ¾ rosettitaikinaan ja tämä taikinainen rauta kuumaan öljyyn.

Paista rosetti kullankeltaiseksi. Nosta se raudalla (tai irrotessaan raudasta reikäkauhalla) talouspaperille lautaselle.

Sihtaa jäähtyneille roseteille tomusokeria.

Reseptit: Arja Savela

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.