Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silavamakkaraa perunamuusin ja punajuurten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 4 silavamakkaraa (isterbandia) tai ryynimakkaraa
  • öljyä tai margariinia paistamiseen

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita
  • 4 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, raastettua muskottipähkinää

Tarjoiluun

  • vihannessekoitusta
  • säilykepunajuuria

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Kuori perunat ja paloittele ne, keitä pehmeiksi ja muussaa. Lisää voi, suola ja pippuri, jos haluat, voit maustaa myös ripauksella muskottia. Lämmitä maito ja lisää muusiin vähän kerralla, samalla vatkaten. Kun muusi on toivotun paksuista, se on valmista.

2. Leikkaa makkaroihin viillot pituussuuntaan ja paista niitä rasvassa matalalla lämmöllä n. 7 minuuttia.

3. Tarjoile muusin, vihannesten ja punajuurten kera.

Lisää aiheesta:

Juustogratinoitu makkara ja perunamuusiSilavamakkaraa skoonelaisten perunoiden ja sinapin keraPyörykätPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaKlassinen LindströminpihviIsterband - smoolantilainen makkaraherkku
PerunamuusiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Aidot ruotsalaiset silavamakkarat, ”isterbandit”, ovat kaakkoisruotsalainen, hapatettu herkku. Isterbandeja muistuttavat kotoisammat ryynimakkaramme, mutta Suomessa makkaroiden hapattaminen on unohtunut perinne. Rapeat silavamakkarat tarjoillaan pehmeän perunamuusin, säilykepunajuurten ja vitamiinipitoisten vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 21.09.202114:06
    Perunat

    Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi

  • 11.06.202015:29
    Peruna

    Kari Aihisen pottuvoi – täydellisen helppo perunalisuke

  • 06.03.202009:18
    Lisäkeruoat

    Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Emmentalmuusi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreä perunamuusi