Silavamakkaraa perunamuusin ja punajuurten kera

Aidot ruotsalaiset silavamakkarat, ”isterbandit”, ovat kaakkoisruotsalainen, hapatettu herkku. Isterbandeja muistuttavat kotoisammat ryynimakkaramme, mutta Suomessa makkaroiden hapattaminen on unohtunut perinne. Rapeat silavamakkarat tarjoillaan pehmeän perunamuusin, säilykepunajuurten ja vitamiinipitoisten vihannesten kera.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 4 silavamakkaraa (isterbandia) tai ryynimakkaraa
  • öljyä tai margariinia paistamiseen

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita
  • 4 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, raastettua muskottipähkinää

Tarjoiluun

  • vihannessekoitusta
  • säilykepunajuuria

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Kuori perunat ja paloittele ne, keitä pehmeiksi ja muussaa. Lisää voi, suola ja pippuri, jos haluat, voit maustaa myös ripauksella muskottia. Lämmitä maito ja lisää muusiin vähän kerralla, samalla vatkaten. Kun muusi on toivotun paksuista, se on valmista.

2. Leikkaa makkaroihin viillot pituussuuntaan ja paista niitä rasvassa matalalla lämmöllä n. 7 minuuttia.

3. Tarjoile muusin, vihannesten ja punajuurten kera.

Parhaat ruokaohjelmat