Isterband - smoolantilainen makkaraherkku
Isterband eli ihramakkara, eräänlainen hapatettu ryynimakkara on alunperin smoolantilainen erikoisuus, joka on levinnyt kaikkialle Ruotsiin. Me pääsemme ehkä lähelle makua kokeilemalla reseptiä tavallisesta ryynimakkarasta. Makkarat on paistettava hyvin vähässä rasvassa valurautapannussa hiljaisella lämmöllä, jolloin niistä tulee uskomattoman rapeita. Perunamuusi on poikaa tuhdin ruoan lisäkkeenä.
Neljälle
- 4 isterband-makkaraa (tai ryynimakkaraa)
- voita paistamiseen
- 1 omena
- 2 etikkakurkkua
- ½ dl hillosipulia
- muutama tuore basilikanlehti
Valmistusohje
1. Leikkaa muutama pitkittäisviilto makkaroihin ja paista ne hyvin vähässä voissa ruskean rapeiksi eli noin 7 minuuttia
2. Kuori omena ja lohko se. Leikkaa myös punajuuret lohkoiksi. Paista punajuurilohkoja voissa ja lisää joukkoon käännellen omenalohkot ja hillosipulit.
3 Jaa makkarat ja punajuuri-omenaseos lämpimille lautasille, koristele basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan