Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isterband - smoolantilainen makkaraherkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 isterband-makkaraa (tai ryynimakkaraa)
  • voita paistamiseen
  • 1 omena
  • 2 etikkakurkkua
  • ½ dl hillosipulia
  • muutama tuore basilikanlehti

Valmistusohje

1. Leikkaa muutama pitkittäisviilto makkaroihin ja paista ne hyvin vähässä voissa ruskean rapeiksi eli noin 7 minuuttia

2. Kuori omena ja lohko se. Leikkaa myös punajuuret lohkoiksi. Paista punajuurilohkoja voissa ja lisää joukkoon käännellen omenalohkot ja hillosipulit.

3 Jaa makkarat ja punajuuri-omenaseos lämpimille lautasille, koristele basilikalla.

Isterband eli ihramakkara, eräänlainen hapatettu ryynimakkara on alunperin smoolantilainen erikoisuus, joka on levinnyt kaikkialle Ruotsiin. Me pääsemme ehkä lähelle makua kokeilemalla reseptiä tavallisesta ryynimakkarasta. Makkarat on paistettava hyvin vähässä rasvassa valurautapannussa hiljaisella lämmöllä, jolloin niistä tulee uskomattoman rapeita. Perunamuusi on poikaa tuhdin ruoan lisäkkeenä.

Lisää aiheesta:

Silavamakkaraa perunamuusin ja punajuurten keraRydbergin pihvi-pyttisPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaIhramakkaraa ruusukaalien keraRapeaa pekonia ja perunamuusiaKirkas hernesoppa ja riimiläskiä
Paistettu makkaraPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu makkara
  • 11.07.202108:00
    Makkara

    Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Makkara-kasvispaistos

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Silavamakkaraa skoonelaisten perunoiden ja sinapin kera

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Nakkipannu

  • 18.02.201300:00
    Lastenkutsut

    Makkaraa lisätäytteellä