Julkaistu
Tämä on vanhanajan ruotsalainen ravintolatoast. Sen alkuperä on tuntematon, mutta savulihan, piparjuuren ja siianmädin yhdistelmä on erittäin makoisa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 200 g savustettua poronpaistia
- 1 dl kuohukermaa
- tuoretta, raastettua piparjuurta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
Koristeluun
- 80 g siianmätiä
- 4 salaatinlehteä
- 4 sitruunalohkoa
- 4 tillinoksaa
Valmistusohje
1. Hienonna poronpaisti. Vatkaa kerma kevyesti ja mausta se piparjuurella, suolalla ja pippurilla. Sekoita kerma ja poronpaisti.
2. Ota muotilla pyöreitä paloja leivistä. Paahda pyörylät tai paista ne voissa. Laita neljälle lautaselle.
3. Jaa poro-kermaseos leipäviipaleille. Koristele siianmädillä sekä salaatilla, sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.