Sikaforstoast siianmädin kera

Tämä on vanhanajan ruotsalainen ravintolatoast. Sen alkuperä on tuntematon, mutta savulihan, piparjuuren ja siianmädin yhdistelmä on erittäin makoisa.

Neljälle

  • 200 g savustettua poronpaistia
  • 1 dl kuohukermaa
  • tuoretta, raastettua piparjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää

Koristeluun

  • 80 g siianmätiä
  • 4 salaatinlehteä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 4 tillinoksaa

Valmistusohje

1. Hienonna poronpaisti. Vatkaa kerma kevyesti ja mausta se piparjuurella, suolalla ja pippurilla. Sekoita kerma ja poronpaisti.

2. Ota muotilla pyöreitä paloja leivistä. Paahda pyörylät tai paista ne voissa. Laita neljälle lautaselle.

3. Jaa poro-kermaseos leipäviipaleille. Koristele siianmädillä sekä salaatilla, sitruunalla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!