Siirappi-kaneliomenat

Omenapora on kätevä työkalu, jonka avulla valmistat nopeasti maukkaan jälkiruoan.

Ainekset

  • Kuudelle

Raaka-aineet

  • 6 hapanta omenaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 rkl kanelia
  • voita
  • siirappia
  • 100 g pähkinöitä

Lisukkeeksi

  • vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat mutta älä poraa niitä pohjaan asti. Pistele kuoriin muutamia reikiä hammastikulla. Laita omenat uunivuokaan.

2. Täytä reiät sokerilla ja kanelilla, peitä voinokareella ja valuta päälle hieman siirappia. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Valele omenoita sokeriliemellä muutamaan otteeseen.

3. Hienonna pähkinät ja ripottele ne omenoille ennen tarjoilua, tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja