Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Siiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä kinkussa maistuu Normandia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • noin 1 kg kevyesti riimisuolattu kinkku
  • 1 iso terttu viinirypäleitä, puolikkaina

Marinadi

  • 7-10 dl omenasiideriä
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • 5 mausteneilikkaa
  • 5 mustapippuria
  • 1 tl rakuunaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl siivilöityä marinadia
  • 1-2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita liha ahtaaseen astiaan. Sekoita marinadi ja kaada se astiaan, laita jääkaappiin 6-8 tunniksi tai yön yli. Nosta liha astiasta ja kuivaa se, siivilöi marinadi.

2. Laita liha uunivuokaan ja sen ympärille rypäleet. Pistä kinkkuun lämpömittari ja paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 70 astetta.

3. Nosta liha vuoasta. Vatkaa maut vuoasta siivilöidyllä marinadilla ja siivilöi uudestaan. Säästä rypäleet. Paista margariinia ja jauhoja kastikkeeseen kattilassa. Lisää liemi ja kerma, mausta ja keitä 10 minuuttia. Lisää rypäleet.

4. Glaseeraa liha tilkalla kastiketta, tarjoile loput erikseen. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunalumen kera.

Lisää aiheesta:

Marinoitu lapapaistiVanhanajan hirvipaistiPerinteinen hapanpaistiIsoäidin marinoitu naudanpaistiOluenpanijan villi pataSiiderimarinoitu paisti aurakastikkeessa
UunikinkkuKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkkupaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kinkkua viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sunnuntaipaisti kinkusta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen kinkkupaisti