Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Siiderikeitetty poronpaisti ja kantarelllit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg luutonta poronpaistia
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 5 katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti
  • 3 dl omenasiideriä
  • 4 rkl rouhittua valko- ja mustapippuria

Kastike

  • 4 dl keitinlientä + riistafondia
  • 2 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kermaa

Tarjoiluun

  • 300 g mustajuuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Sido poronpaisti paistinnarulla. Kuumenna voi suuressa padassa ja ruskista paisti ympäriinsä. Lisää katajanmarjat ja laakerinlehti ja kaada siideri päälle. Paina lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Keitä kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia, tai kunnes mittari näyttää 70 astetta. Valele paistia liemellä silloin tällöin. Nosta kypsä paisti liemestä, taputtele sen pintaan pippurimurske ja kääri se alumiinifolioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen viipalointia.

2. Täytä kulho vedellä ja purista siihen sitruunamehu. Kuori mustajuuret ja laita ne sitruunaveteen. Leikkaa juuret pienempiin paloihin ja keitä pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista kantarellit tarkoin. Pane ne kuivaan paistinpannuun kohtalaiselle lämmölle, kunnes kosteus on haihtunut. Nosta lämpöä ja lisää voi pannulle. Paista sienet kullanruskeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Pane mustajuuret ruskistumaan viimeisiksi minuuteiksi. Pidä lämpiminä.

Poronpaisti sopii hyvin kypsennettäväksi padassa. Tällä kertaa keitämme poronlihan siiderissä, jonka käytämme sitten maukkaaseen kastikkeeseen. Lisäkkeenä herkuttelemme kantarelleilla ja mustajuurilla.

3. Kastike: Siiviliöi keitinliemi padasta ja vahvista sitä riistafondilla, niin että nestettä on yhteensä 4 dl. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja sekoita joukkoon vehnäjauho. Laita takaisin liedelle ja lisää liemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike ja lisää kerma. Anna poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarjoile viipaloitu liha kastikkeen, mustajuurten ja sienten sekä persiljan kanssa.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien keraAnkanrintaa sienirisoton ja portviinisipulien keraMarinoitu hirvenpaistiYrttipaistettu hirvifileeLohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen keraKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
PoronpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla

  • 18.02.201300:00
    Cocktail alkupalat

    Akseli Herlevin Savuporosnäcksit