Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienitoastit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 isokokoista paahtoleipäsiivua
  • 800 g metsäsieniä
  • n. 50 g voita
  • hienonnettua persiljaa
  • 2–4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl omena- tai siiderietikkaa
  • hienonnettua korianteria
  • 4 ilmakuivattua kinkkusiivua
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • (rouhittua hassel- tai saksanpähkinää)
  • (salaattia)

Valmistusohje

Pese, kuivaa ja hienonna sienet leikkaamalla tai repimällä. Sulata voi isossa pannussa ja paista sieniä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon valkosipuli ja persilja. Lisää sitruunamehu ja etikka, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Paista vielä viitisen minuuttia. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon korianteri. Leikkaa kinkun siivut ohuiksi suikaleiksi.

Sivele uunissa paahdetut leipäsiivut vähällä oliiviöljyllä ja kokoa toastit. Laita pohjalle sieniseos liemineen ja kinkkusuikaleet päälle. Halutessasi voit ripotella pinnalle pähkinärouhetta. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Pohjoisafrikkalainen papusalaattiAvocadosalaatti soijakastikkeellaVasikanlihakääryleetPaistettua maksaa, juureksia ja pekoni-kapriskastikettaPalsternakka-kantarellikeittoPaistettu made, pinaattilehikäinen ja kapris-kananmunakastike
ToastKananmunatonKasvisruokaSienisatoLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast