Sienitoastit
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 isokokoista paahtoleipäsiivua
- 800 g metsäsieniä
- n. 50 g voita
- hienonnettua persiljaa
- 2–4 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2–3 rkl sitruunamehua
- 1 ½ rkl omena- tai siiderietikkaa
- hienonnettua korianteria
- 4 ilmakuivattua kinkkusiivua
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä
- (rouhittua hassel- tai saksanpähkinää)
- (salaattia)
Valmistusohje
Pese, kuivaa ja hienonna sienet leikkaamalla tai repimällä. Sulata voi isossa pannussa ja paista sieniä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon valkosipuli ja persilja. Lisää sitruunamehu ja etikka, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Paista vielä viitisen minuuttia. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon korianteri. Leikkaa kinkun siivut ohuiksi suikaleiksi.
Sivele uunissa paahdetut leipäsiivut vähällä oliiviöljyllä ja kokoa toastit. Laita pohjalle sieniseos liemineen ja kinkkusuikaleet päälle. Halutessasi voit ripotella pinnalle pähkinärouhetta. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti