Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienitäytteiset lihakääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Naudanlihakääryleet erilaisilla täytteillä ovat olleet vuosikymmeniä juhlavampaa sunnuntaista kotiruokaa. Tässä tarjoilemme niitä herkkusienitäytteisinä.

Neljälle

  • 8 ohutta viipaletta naudan sisäpaistia à 100 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Täyte

  • ½ dl korppujauhoa
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 muna

Kermakastike

  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • ½ tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja hienonna herkkusienet sekä kuori ja hienonna sipuli. Kuullota herkkusieni- ja sipulisilppu voissa. Vatkaa muna kulhossa, sekoita joukkoon korppujauho, herkkusieni- ja sipulisilppu, suolaa ja pippuria. Sekoita tahnaksi.

2. Jaa tahna lihaviipaleille, kääri ne rullalle ja sido paistolangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta ne pataan. Sirottele pinnalle jauhoa, lisää sekoittaen lihaliemi, soija ja kerma sekä suolaa ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa kannen alla noin 45 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.

3. Poista kääryleistä langat tai tikut. Tarjoile lihakääryleet keitettyjen vihannesten, esim. kukkakaalin, ruusukaalien ja porkkanoiden kanssa. Keitetyt perunat tai riisi sopivat hyvin lisäkkeeksi.

Lisää aiheesta:

Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleetKananpoika valkoviinikastikkeessaKääryleet tomaattikastikkeessaLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläSuikalepihvit kantarellien keraJauheliha-lehtikaalipyörykät ja kantarellikastike
LihakääryleetPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjoviksenmakuiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääröt