Sienitäytteiset lihakääryleet
Naudanlihakääryleet erilaisilla täytteillä ovat olleet vuosikymmeniä juhlavampaa sunnuntaista kotiruokaa. Tässä tarjoilemme niitä herkkusienitäytteisinä.
Neljälle
- 8 ohutta viipaletta naudan sisäpaistia à 100 g
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Täyte
- ½ dl korppujauhoa
- 150 g herkkusieniä
- 1 sipuli
- suolaa ja valkopippuria
- 1 muna
Kermakastike
- 3 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoa
- ½ tl kiinalaista soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Puhdista ja hienonna herkkusienet sekä kuori ja hienonna sipuli. Kuullota herkkusieni- ja sipulisilppu voissa. Vatkaa muna kulhossa, sekoita joukkoon korppujauho, herkkusieni- ja sipulisilppu, suolaa ja pippuria. Sekoita tahnaksi.
2. Jaa tahna lihaviipaleille, kääri ne rullalle ja sido paistolangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta ne pataan. Sirottele pinnalle jauhoa, lisää sekoittaen lihaliemi, soija ja kerma sekä suolaa ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa kannen alla noin 45 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.
3. Poista kääryleistä langat tai tikut. Tarjoile lihakääryleet keitettyjen vihannesten, esim. kukkakaalin, ruusukaalien ja porkkanoiden kanssa. Keitetyt perunat tai riisi sopivat hyvin lisäkkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa