Sienitäytteiset lihakääröt

Hyvin herkullisia kääryleitä hyvässä kermakastikkeessa. Jos sinulla on tuoreita kantarelleja, ruoasta tulee vielä juhlavampi.

Neljälle

  • 8 lehtipihviä
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 100 g herkkusieniä silputtuna
  • 4 tomaattia kaltattuina
  • 1 tl kirveliä
  • 1 maustemitta timjamia

Kastike

  • 2 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1-2 tl kiinalaista soijaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • arrowjuurta + vesitilkka

Valmistusohje

persiljasilppua

1. Paista sipuli- ja sienisilppua, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pannulle kuoritut, silputut tomaatit sekä mausteet ja keitä 10 minuuttia.

2. Voit nuijia nyrkillä lihaviipaleita hieman litteämmiksi. Jaa täyte lihaviipaleille, kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet kauttaaltaan ja siirrä ne pataan. Kaada päälle lihaliemi ja anna padan poreilla kannella peitettynä noin 45 minuuttia.

3. Nosta kääröt padasta. Sekoita keitinliemeen kerma ja mausta soijalla sekä sinapilla. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Nosta kääryleet takaisin pataan, sirottele pinnalle persiljaa ja tarjoile marjahyytelön tai puolukoiden sekä muiden lisäkkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!