Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienitäytteiset lihakääröt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hyvin herkullisia kääryleitä hyvässä kermakastikkeessa. Jos sinulla on tuoreita kantarelleja, ruoasta tulee vielä juhlavampi.

Neljälle

  • 8 lehtipihviä
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 100 g herkkusieniä silputtuna
  • 4 tomaattia kaltattuina
  • 1 tl kirveliä
  • 1 maustemitta timjamia

Kastike

  • 2 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1-2 tl kiinalaista soijaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • arrowjuurta + vesitilkka

Valmistusohje

persiljasilppua

1. Paista sipuli- ja sienisilppua, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pannulle kuoritut, silputut tomaatit sekä mausteet ja keitä 10 minuuttia.

2. Voit nuijia nyrkillä lihaviipaleita hieman litteämmiksi. Jaa täyte lihaviipaleille, kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet kauttaaltaan ja siirrä ne pataan. Kaada päälle lihaliemi ja anna padan poreilla kannella peitettynä noin 45 minuuttia.

3. Nosta kääröt padasta. Sekoita keitinliemeen kerma ja mausta soijalla sekä sinapilla. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Nosta kääryleet takaisin pataan, sirottele pinnalle persiljaa ja tarjoile marjahyytelön tai puolukoiden sekä muiden lisäkkeiden kera.

Lisää aiheesta:

Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleetAnjoviksenmakuiset lihakääryleetRanskalaiset jauhelihapihvitLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläItalialaiset jauhelihakääryleetHäränlihakääryleet
LihakääryleetPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjoviksenmakuiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääröt