Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienirisottoa ja yrttikanaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 4 kananpoika- tai broilerifileetä

Marinadi

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 1 tl persiljaa
  • 1 tl kuivattua timjamia

Risotto

  • 1 sipuli
  • 6 dl risottoriisiä
  • 10-12 dl kanalientä
  • 2 valkoviiniä
  • 50 g parmesaanijuustoraastetta
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • noin 200 g sieniä, esimerkiksi herkkutatteja, kantarelleja, herkkusieniä tai sekasieniä

Valmistusohje

1. Marinadi: Hienonna persilja. Sekoita oliiviöljyyn basilika, kirveli, hienonnettu persilja ja timjami. Marinoi kananpoikaa tässä marinadissa noin puolen tunnin ajan.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla. Ruskista niitä kevyesti paistinpannulla ja pane sitten uuniin noin 12-15 minuutiksi, kunnes liha on läpikypsää. Pidä kuumana ja viipaloi juuri ennen tarjoilua.

3. Risotto: Lämmitä kanaliemi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kattilassa kevyesti öljyssä. Pane kattilaan mukaan riisi ja kuullota hetken, lisää sitten valkoviini ja sekoita, kunnes viini on kiehunut kokoon. Laske lämpötilaa ja lisää kanaliemi hiljalleen, samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta sitten kannen alla noin 20 minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin. Kuullota sienet ja lisää mukaan. Ota kattila pois levyltä, lisää parmesaanijuusto ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Kananpoika- tai broilerifileitä ei pidä kypsentää liikaa - muuten niistä tulee helposti kuivia. Kun ruskistat ensin pannulla ja sitten paistat uunissa, lihassa säilyy mehukkuus. Tarjoile kananpoika risoton ja vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Sieni-broilerikeittoGrillikalaa, parsaa ja tomaattirisottoaAnkanrintaa sienirisoton ja portviinisipulien keraMustasilmäpapuja sienten keraTalon risottoKanafileetä ja sahramiriisiä
SienirisottoBroilerinfileeKananmunatonSadonkorjuuSienisatoPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienirisotto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Skjåkin ohraa

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Sienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linnan tähdet: Herkkusienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sahramirisottoa sienten kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pinaattisalaatti

    30 minuutin ateria: Mehevän kostea sienirisotto, pinaattisalaatti ja sitruuna-vadelmajuustokakku