Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienirisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sienestyskauden kunniaksi sienirisottoa italialaiseen tyyliin.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 50 g kuivattuja herkkutatteja
  • n. 1/2 kg tuoreita metsäsieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 250 g risottoriisiä
  • 1,5 l kanalientä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • n. 100 g voita
  • oliiviöljyä
  • 4 cl kuivaa valkoista vermuttia
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 100 g tuoretta raastettua parmesaania
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Valmistusohje

Paista metsäsienet rapeiksi paistinpannulla vähässä öljyssä. Siirrä sivuun odottamaan.

Liota kuivatut tatit vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Siivilöi tateista vesi ja puserra vielä hyvin kuivaksi. Tateista siivilöidyn veden voit lisätä kanaliemen sekaan. Paista tatit paistinpannulla vähässä voissa murskatun valkosipulin kanssa rapeiksi.

Kuullota punasipuli kattilassa vähässä öljyssä. Lisää riisi ja anna lämmetä; sekoita koko ajan. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna risoton kiehua hiljalleen. Muista sekoittaa ja lisätä lientä niin, että riisit kiehuvat liemessä.

Kun risotto on kiehunut 10 minuuttia, lisää sekaan paistetut tatit. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen kanalientä kunnes riisi on samettisen kermaista. Koko keittoaika on noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi metsäsienet, kuiva vermutti, loput voista ja raastettu parmesaani.

Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen tatti-poropastaMetsäsieniviillokkiSieniä sitruunakastikkeessaHerkkutattikeittoJounin rantakalakeittoHerkkutattirisotto
SienirisottoSadonkorjuuKasvisruokaHuomenta SuomiSienisatoVideoreseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienirisotto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Skjåkin ohraa

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Sienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linnan tähdet: Herkkusienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sahramirisottoa sienten kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pinaattisalaatti

    30 minuutin ateria: Mehevän kostea sienirisotto, pinaattisalaatti ja sitruuna-vadelmajuustokakku