Sienipizza eli Helsingin paras pizza

Helsingin parhaaksi pizzaksi on valittu Antto Melasniemen Putte's-ravintolan sienipizza! Tässä siis Helsingin parhaan pizzan resepti. 24.4.2014. Makuja-osiossa viikon vieraileva kokki oli Antto Melasniemi.

Pizzataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 7 dl (durum)vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa

Täytteeksi

  • mozzarellaa, tuoremozzarellaa sekä parmesanjuustoa.
  • Kauden sieniä, talvella tuoreet portobello tai herkkusienet toimivat loistavasti.

Valmistusohje

1. Valmista ensin alkutaikina. Liuota hiiva neljännekseen kädenlämpöisestä vedestä. Lisää noin 2 rkl jauhoa. Sekoita tasaiseksi. Anna nousta leivinliinan alla 30 minuuttia. Muotoile työpöydälle 6 dl:sta jauhoa keko (loput jätetään leipomiseen) ja tee keskelle mahdollisimman syvä kraateri. Kaada keskustaan alkutaikina, suola ja loppu vesi. Sekoittele varovasti ainekset yhteen hyvin jauhotetuin käsin. Vaivaa taikinaa huolellisesti ainakin 10 minuuttia.

2. Kun taikina on sileää ja kimmoisaa, muotoile se pitkulaiseksi limpuksi ja jaa se 4 yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja jätä ne nousemaan leivinliinan alle noin 2 tunniksi tai kunnes ne ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.

3. Yhdestä pallosta tulee aina yksi pizza. Vaivaa palloa jonkin aikaa. Paina ja taputa taikinaa kämmenellä leivinpaperin päällä, silloin voit helposti vetää pizzan kuumalle pellille polttamatta itseäsi. Ota kaulin avuksi, että saat taikinalevyn oikein ohueksi. Lopuksi painele rystysillä ympäriinsä (noin 2 cm reunan sisäpuolelta) saadaksesi aikaan hieman koholla olevan reunan, "cornicionen". Nyt pizzapohja on valmis täytettäväksi.

4. Lisää hieman kovaa mozzarellaa, tuoremozzarellaa sekä parmesanjuustoa. Lisää kauden sieniä, talvella tuoreet portobello tai herkkusienet toimivat loistavasti.

5. Paista tulikuumassa uunissa, jos mahdollista pizzakiven päällä.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja