Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienipizza eli Helsingin paras pizza

6:46Helsingin parasta pizzaa
Julkaistu 25.04.2014 12:12
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pizzataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 7 dl (durum)vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa

Täytteeksi

  • mozzarellaa, tuoremozzarellaa sekä parmesanjuustoa.
  • Kauden sieniä, talvella tuoreet portobello tai herkkusienet toimivat loistavasti.

Valmistusohje

1. Valmista ensin alkutaikina. Liuota hiiva neljännekseen kädenlämpöisestä vedestä. Lisää noin 2 rkl jauhoa. Sekoita tasaiseksi. Anna nousta leivinliinan alla 30 minuuttia. Muotoile työpöydälle 6 dl:sta jauhoa keko (loput jätetään leipomiseen) ja tee keskelle mahdollisimman syvä kraateri. Kaada keskustaan alkutaikina, suola ja loppu vesi. Sekoittele varovasti ainekset yhteen hyvin jauhotetuin käsin. Vaivaa taikinaa huolellisesti ainakin 10 minuuttia.

2. Kun taikina on sileää ja kimmoisaa, muotoile se pitkulaiseksi limpuksi ja jaa se 4 yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja jätä ne nousemaan leivinliinan alle noin 2 tunniksi tai kunnes ne ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.

3. Yhdestä pallosta tulee aina yksi pizza. Vaivaa palloa jonkin aikaa. Paina ja taputa taikinaa kämmenellä leivinpaperin päällä, silloin voit helposti vetää pizzan kuumalle pellille polttamatta itseäsi. Ota kaulin avuksi, että saat taikinalevyn oikein ohueksi. Lopuksi painele rystysillä ympäriinsä (noin 2 cm reunan sisäpuolelta) saadaksesi aikaan hieman koholla olevan reunan, "cornicionen". Nyt pizzapohja on valmis täytettäväksi.

Helsingin parhaaksi pizzaksi on valittu Antto Melasniemen Putte's-ravintolan sienipizza! Tässä siis Helsingin parhaan pizzan resepti. 24.4.2014. Makuja-osiossa viikon vieraileva kokki oli Antto Melasniemi.

4. Lisää hieman kovaa mozzarellaa, tuoremozzarellaa sekä parmesanjuustoa. Lisää kauden sieniä, talvella tuoreet portobello tai herkkusienet toimivat loistavasti.

5. Paista tulikuumassa uunissa, jos mahdollista pizzakiven päällä.

Lisää aiheesta:

PizzataikinaPizza verdePizza caprese ai tre pomodori – Luca Platanian levypizzaPizzaa pepperonilla ja ananaksellaPizza savukinkulla ja ananaksellaPizzaa pepperoneilla
PizzaPizzapohjaMakuja ja ElämääMakujaSadonkorjuuAjankohtaistaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)