Sienibruschetat
Oikeaoppiset bruschetta-leivät grillataan, mutta paahdettu vaalea maalaisleipä sopii yhtä hyvin. Tässä bruschetat tarjoillaan herkullisen sienikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 100 g herkkusieniä
- 1 salottisipuli
- 1 dl ranskankermaa
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
Koristeluun
- tomaatteja
- paprika
- persiljaa
Valmistusohje
1. Hienonna herkkusienet, salottisipuli ja persilja ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Puhdista ja kuutioi paprika.
2. Paahda leipäviipaleet pieniksi nelikulmioksi. Nosta jokaiselle viipaleelle nokare sienikastiketta ja koristele tomaatilla, paprikalla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi