Sieniä sitruunakastikkeessa
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 800 g tuoreita herkkutatteja tai herkkusieniä
- 3 rkl voita
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl currya
- suolaa, pippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 keltuainen
- 1 sitruunan mehu (Limmi-sitruunamehua)
Valmistusohje
Pyyhi sienet puhtaiksi, älä pese niitä. Viipaloi sienet. Ruskista sieniä voisulassa noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon persilja ja curry ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kattila levyltä.
Sulata loput voista ja sekoita siihen jauhot, keltuainen ja sitruunanmehu. Kaada kastike sienien päälle ja sekoita hyvin. Siirrä pannu takaisin liedelle ja anna kastikkeen saeta muutaman minuutin miedolla lämmöllä, älä päästä kiehumaan ettei se juoksettuisi. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti