Sieni-pinaattikääröt
Ainekset
- noin 150 g pakastettua filotaikinaa
- öljyä tai voisulaa
- 150 g pinaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 150 g siitakesieniä
- öljyä
- tilkka sherryä
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
Silppua sipuli ja sienet. Kuumenna vähän öljyä pannulla. Murskaa pannulle valkosipulinkynnet ja lisää pinaatti. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota pinaatti pois pannulta ja lisää vähän öljyä, silputut sienet ja sipulit. Paista kunnes sipuli on pehmeää. Kaada pinaatti takaisin pannulle jamausta seos sherryllä, suolalla ja pippurilla. Anna täytteen jäähtyä.
Ota filotaikinapaketista n 150 g levyjä huoneenlämpöön, laita loput takaisin pakkaseen. Peitä taikina-arkit kostealla pyyhkeillä, etteivät ne kuivu.
Ota yksi arkki kerrallaan pöydälle ja jaa pitkittäin kahtia. Sipaise taikinasuikaleet öljyllä tai voisulalla. Pane molempien taikinasuikaleiden toiseen päähän reilu lusikallinen täytettä. Painele täyte sikarin malliin siten, että molempiin reunoihin jää parin sentin taikinakaistale. Käännä ensin reunat täytteen päälle ja rullaan sen jälkeen taikina tiiviiksi paketiksi.
Pane kääröt leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele pinta öljyllä tai voisulalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 min. Tarjoa kääröt haaleina tai kylminä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa