Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sieni-pinaattikääröt

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • noin 150 g pakastettua filotaikinaa
  • öljyä tai voisulaa
  • 150 g pinaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 150 g siitakesieniä
  • öljyä
  • tilkka sherryä
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Silppua sipuli ja sienet. Kuumenna vähän öljyä pannulla. Murskaa pannulle valkosipulinkynnet ja lisää pinaatti. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota pinaatti pois pannulta ja lisää vähän öljyä, silputut sienet ja sipulit. Paista kunnes sipuli on pehmeää. Kaada pinaatti takaisin pannulle jamausta seos sherryllä, suolalla ja pippurilla. Anna täytteen jäähtyä.

Ota filotaikinapaketista n 150 g levyjä huoneenlämpöön, laita loput takaisin pakkaseen. Peitä taikina-arkit kostealla pyyhkeillä, etteivät ne kuivu.

Ota yksi arkki kerrallaan pöydälle ja jaa pitkittäin kahtia. Sipaise taikinasuikaleet öljyllä tai voisulalla. Pane molempien taikinasuikaleiden toiseen päähän reilu lusikallinen täytettä. Painele täyte sikarin malliin siten, että molempiin reunoihin jää parin sentin taikinakaistale. Käännä ensin reunat täytteen päälle ja rullaan sen jälkeen taikina tiiviiksi paketiksi.

Pane kääröt leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele pinta öljyllä tai voisulalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 min. Tarjoa kääröt haaleina tai kylminä.

Lisää aiheesta:

Paistettua kuhaa ja perunagnocchiPorsaanleike & limettivoiShepherd´s pie lampaanjauhelihastaWellingtonin fileePaistettu kateenkorva sienipedilläBroileritäytteiset cannellonit
FiloAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Filo
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Kasvisnyytit

  • 18.02.201300:00
    Parsaviikot

    Parsaa filotaikinassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omena-aprikoosistruudeli

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Filopiiraat kasvistäytteellä