Sieni-mureketäytteinen lampaanrinta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5674824/landscape16_9/515/290/b391c88d5819348e2891559411987923/QI/933753-4162.jpg)
Lihaisan, persiljantäyteisen ja hyvin maustetun murekkeen jalostama lammasrulla tarjoillaan perunagratiinin kanssa.
Kuudelle
- 1 kg luutonta lampaanrintaa
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Mureke
- 250 g sikajauhelihaa
- 150 g herkkusieniä silputtuna
- 1 sipuli raastettuna
- 1,5 tl timjamia
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 2 dl persiljasilppua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita murekkeen ainekset ja levitä se lihapuolelle. Kääri tiukalle rullalle ja sido paistinlangalla.
3. Nosta rulla uunivuokaan, ripota päälle paprikaa. Paista kypsäksi uunin keskitason alapuolella noin tunti. Anna rullan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen kuin poistat sidelangat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka