Sieni-mureketäytteinen lampaanrinta

Lihaisan, persiljantäyteisen ja hyvin maustetun murekkeen jalostama lammasrulla tarjoillaan perunagratiinin kanssa.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta lampaanrintaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Mureke

  • 250 g sikajauhelihaa
  • 150 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1,5 tl timjamia
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 dl persiljasilppua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita murekkeen ainekset ja levitä se lihapuolelle. Kääri tiukalle rullalle ja sido paistinlangalla.

3. Nosta rulla uunivuokaan, ripota päälle paprikaa. Paista kypsäksi uunin keskitason alapuolella noin tunti. Anna rullan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen kuin poistat sidelangat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.