Sieni-lihamureke palsternakkapyreellä

Helppo ja maittava sieni-lihamureke on edullinen ruoka. Palsternakkapyree on oiva vaihtoehto perunamuusille, yhtä herkullinen ja vaivattomasti valmistettava.

Ainekset

  • 700 g jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 sipuli
  • 200 g tuoreita sieniä
  • mustapippuria
  • 4 rkl balsamivinietikkaa
  • suolaa

Palsternakkapyree

  • 500 g palsternakkaa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa

Valmistusohje

Turvota korppujauhot kananmunien kanssa ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sienet suurehkoiksi paloiksi. Mausta ne mustapippurilla, viinietikalla ja suolalla.

Anna maustua puolisen tuntia ja sekoita murekemassan joukkoon. Painele mureke tiiviisti pitkulaiseen vuokaan ja paista 200- asteisessa uunissa reilut puoli tuntia. Kokeile lisäkkeenä perunamuusin sijaan palsternakkapyreetä.

Keitä kuoritut palsternakat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta juurekset ja notkista sose kermalla. Mausta lopuksi suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!