Sieni-kanahöystö kinkun ja bulgurin kera
Tämä ruoka muistuttaa hieman vanhanajan lounaslaatikkoa. Se sopii hyvin lounaaksi tai illalliseksi ja valmistuu nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 200 g bulguria
- ½ hopeasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 8 dl lientä
- 2 kanafileetä
- 2 viipaletta savukinkkua
- 250 g herkkutatteja
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja paista oliiviöljyssä, lisää bulgur. Ota 2 dl lientä sivuun kastiketta varten ja kaada bulgurin päälle niin paljon lientä, että ryynit peittyvät. Keitä 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää lientä tarvittaessa keittämisen aikana.
2. Lisää bulguriin hieman voita. Ota sivuun 2 rkl kermaa kastiketta varten, lisää loput kermasta bulguriin, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Puhdista ja suikaloi sienet ja paista voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi kanafileet, paista ne sienten kanssa, laita paistettu seos kattilaan. Kaada päälle loput kermasta ja liemestä, anna porista hetki. Asettele höystö bulgurin kera neljälle lautaselle. Suikaloi kinkku ja ripottele päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan