Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sieni-juustokeksit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lehtitaikinaan leivot helposti päällystetyt suolaiset keksit, joihin sienin aikaan syksyllä valitaan herkullisen hurmaavat sienien maut.

Noin 20 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti- tai Voitaikinaa

Täyte

  • noin 300 g sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 tuoretta timjaminoksaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1-2 dl voimakasta juustoraastetta
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 100 g fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa

Valmistusohje

Ota soikealla tai lehden mallisella (halkaisija noin 8 cm) muotilla taikinasta soikeita "leipäsiä". Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele levyt munalla ja pistele haarukalla.

Valmista täyte. Puhdista sienet ja hienonna sipulin kanssa. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannulle sipulit ja öljy ja anna sieniseoksen hieman ruskistua. Mausta ripauksella suolaa, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia.

Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Nostele hieman jäähtyneiden keksien pinnalle suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia ja murustettua fetajuustoa.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Sieniquiche, Sininen joukkueSavuporo-sienipiirasKuharullatSienivartaat ja paistettu polentaKesäpizza pyöreään piirakkapohjaanSieni-kesäkurpitsapiirakka ruisperunataikinasta
SienipiirakkaAlkuruoatSienisatoMyllyn ParasLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 01.11.201808:00
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Suussasulava sienipiirakka

  • 22.01.201613:54
    Päivän resepti

    Hellapoliisin pienet sienipiiraat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sieni-juustokeksit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset piirakat

    Savuporo-sienipiiras