Mainos

Sieni-juustokeksit

Lehtitaikinaan leivot helposti päällystetyt suolaiset keksit, joihin sienin aikaan syksyllä valitaan herkullisen hurmaavat sienien maut.

Noin 20 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti- tai Voitaikinaa

Täyte

  • noin 300 g sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 tuoretta timjaminoksaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1-2 dl voimakasta juustoraastetta
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 100 g fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa

Valmistusohje

Ota soikealla tai lehden mallisella (halkaisija noin 8 cm) muotilla taikinasta soikeita "leipäsiä". Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele levyt munalla ja pistele haarukalla.

Valmista täyte. Puhdista sienet ja hienonna sipulin kanssa. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannulle sipulit ja öljy ja anna sieniseoksen hieman ruskistua. Mausta ripauksella suolaa, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia.

Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Nostele hieman jäähtyneiden keksien pinnalle suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia ja murustettua fetajuustoa.

Resepti: Arja Savela

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.