Mainos

Sieni-juustokeksit

Lehtitaikinaan leivot helposti päällystetyt suolaiset keksit, joihin sienin aikaan syksyllä valitaan herkullisen hurmaavat sienien maut.

Noin 20 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti- tai Voitaikinaa

Täyte

  • noin 300 g sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 tuoretta timjaminoksaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1-2 dl voimakasta juustoraastetta
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 100 g fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa

Valmistusohje

Ota soikealla tai lehden mallisella (halkaisija noin 8 cm) muotilla taikinasta soikeita "leipäsiä". Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele levyt munalla ja pistele haarukalla.

Valmista täyte. Puhdista sienet ja hienonna sipulin kanssa. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannulle sipulit ja öljy ja anna sieniseoksen hieman ruskistua. Mausta ripauksella suolaa, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia.

Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Nostele hieman jäähtyneiden keksien pinnalle suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia ja murustettua fetajuustoa.

Resepti: Arja Savela

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!