Sienet smetanan kera
Monet sieniruoista ovat alun perin Puolasta. Tähän sienimuhennokseen käytetään perinteisesti hapankermaa eli smetanaa. Halutessasi voit toki käyttää myös ranskankermaa. Levitä sienimuhennosta hapanleivän päälle tai tarjoa liha- tai kanaruoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 400 g tuoreita herkkusieniä
- 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 dl maitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- ½ tl paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Huuhtele ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja ruskista se voissa. Ripottele päälle jauhot ja lisää joukkoon maito ja osa ranskankermasta.
2. Lisää sienet ja keitä seosta 5 minuuttia, kunnes se on muhennosta. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
3. Lisää loppu ranskankerma ja lämmitä muhennos varovasti. Muhennos ei saa kiehua, sillä se juoksettuu helposti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut