Monet sieniruoista ovat alun perin Puolasta. Tähän sienimuhennokseen käytetään perinteisesti hapankermaa eli smetanaa. Halutessasi voit toki käyttää myös ranskankermaa. Levitä sienimuhennosta hapanleivän päälle tai tarjoa liha- tai kanaruoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 400 g tuoreita herkkusieniä
- 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 dl maitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- ½ tl paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Huuhtele ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja ruskista se voissa. Ripottele päälle jauhot ja lisää joukkoon maito ja osa ranskankermasta.
2. Lisää sienet ja keitä seosta 5 minuuttia, kunnes se on muhennosta. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
3. Lisää loppu ranskankerma ja lämmitä muhennos varovasti. Muhennos ei saa kiehua, sillä se juoksettuu helposti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!