Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienet smetanan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 400 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • ½ tl paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Huuhtele ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja ruskista se voissa. Ripottele päälle jauhot ja lisää joukkoon maito ja osa ranskankermasta.

2. Lisää sienet ja keitä seosta 5 minuuttia, kunnes se on muhennosta. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

3. Lisää loppu ranskankerma ja lämmitä muhennos varovasti. Muhennos ei saa kiehua, sillä se juoksettuu helposti.

Monet sieniruoista ovat alun perin Puolasta. Tähän sienimuhennokseen käytetään perinteisesti hapankermaa eli smetanaa. Halutessasi voit toki käyttää myös ranskankermaa. Levitä sienimuhennosta hapanleivän päälle tai tarjoa liha- tai kanaruoan lisukkeena.

Lisää aiheesta:

Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaaValkosipulinen punajuurikeittoPappardelle sienten keraVaahtoava sienikeittoKylmää kassleria pinjansiemen-basilikakastikkeessaSienikeitto pekonin ja ranskankerman kera
SienetKanaruokaLiharuokaKananmunatonKasvisruokaSienisatoLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 03.10.202307:08
    Nopeat ja helpot

    Helppo sienipasta

  • 25.11.202212:52
    Kastike lihalle

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 03.09.202113:16
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta