Mainos

Siemennäkkäripiirakka

Annin_uunissa_jakso5_vaaka

Ihanan rapea gluteeniton siemennäkkäripiirakka sopii myös keliaakoille ja maitoallergisille. Värikkäät raitajuuret ovat tämän piirakan katseenvangitsijoita! Testaa Annin uunissa -ohjelman resepti.

Piirakkapohja

  • noin 6 dl Sallisen gluteenitonta siemennäkkäriseosta

  • 100 g maidotonta margariinia

  • 1 kananmuna

  • 0.5 tl suolaa


Täyte

  • 1 keltainen sipuli

  • 2.5 dl Kaslink Aito Kauraruoka pippuri tai paahdettu sipuli

  • 1 kanamuna

  • 1 dl Sallisen gluteenitonta siemennäkkäriseosta

  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 2 isoa raitajuurta (keltainen ja punainen)

  • runsaasti maidotonta margariinia tai öljyä paistoon

  • 0.5 tl suolaa

  • 0.5 tl Sallisen mustapippuria 

  • 1 rkl Sallisen seesaminsiemeniä

  • erilaisia versoja


Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 


2. Nypi tai vaivaa margariini siemennäkkäriseokseen suolan kanssa. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa kananmuna. 


3. Painele taikina noin Ø28 cm piirakkavuokaan, jonka pohjalla on pala Sagan leivinpaperia.


4. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia


5. Hienonna sipuli, kuullota pannulla öljyssä ja ripottele esipaistetun pohjan päälle. 


6. Valmista täyte sekoittamalla kauraruoka, suola, kanamuna ja siemenseos ja kaada se pohjan päälle.


7. Paista piirakkaa 180°C vielä noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan pinta saa kauniin värin.


8. Sulata reilusti margariinia pannulla. 


9. Leikkaa raitajuuret ohuiksi siivuiksi ja paista margariinissa kummaltakin puolelta.


10. Mausta raitajuuret suolalla ja pippurilla. Nostele raitajuuret piirakan päälle ja ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä ja erilaisia versoja.


11. Jos paistoit piirakan irtopohjallisessa piirakkavuoassa, nosta piirakka ulos vuoasta, jolloin kauniit rapeat reunat tulevat esiin. 


12. Tarjoile piirakka salaatin kanssa tai juhlien suolaisena herkkuna! 



Parhaat ruokaohjelmat