Sianpotkaa ja juuressosetta

Vanhanajan kotiruokien valmistaminen vie yleensä aikaa, mutta juuri siitä syystä ne ovatkin niin uskomattoman hyviä. Tämänkin ruoan voi tehdä valmiiksi etukäteen ja lämmittää, kun tarjoiluhetki lähestyy. Sianpotkan ja juuressoseen kanssa voi tarjota erilaisia sinappeja.

Neljälle

  • 1,2 kg riimisuolattua sianpotkaa luineen
  • ½ sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 3 kokonaista maustepippuria

Juuressose

  • 1 kg lanttuja
  • 2 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 2 tl suolaa vesilitraa kohti
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Huuhtele lihat kylmällä vedellä ja laita kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä, niin että lihat peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Kuori ja halkaise sipuli ja laita puolikas kattilaan. Lisää myös laakerinlehti ja pippurit. Keitä hyvin hiljaa miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia. Kun liha irtoaa helposti luista, se on kypsää.

2. Kuori, huuhtele ja paloittele lantut, porkkanat sekä perunat. Keitä juurespaloja vähäsuolaisessa vedessä noin tunti. Kaada keitinvesi, mutta säästä tilkka soseen ohentamiseen.

3. Purista juurekset perunapuristimella tai soseuta ne koneella. Ohenna hieman keitinvedellä, jos tarpeen. Mausta sose suolalla, pippurilla myllystä ja voinokareella ja tarjoile sianpotkan kylkiäisenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.