Sianlihamakkarapata

Keräkaali ja peruna ovat hyviä ja halpoja perusraaka-aineita, joita kannattaa pitää kotona. Elleivät kaikki perheessä syö lihaa, tarjoile makkara erikseen.

Neljälle

  • 6 isoa perunaa
  • n. 500 g keräkaalia
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl portteria tai tummaa olutta
  • 2 dl lientä
  • n. 500 g sianlihamakkaraa
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • suolaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi kaali ja lado vuorotellen perunoiden kanssa pataan. Mausta kerrosten välillä ja lisää laakerinlehti pataan.

2. Lisää portteri ja liemi, hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Keitä sillä aikaa makkara kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä laakerinlehden ja pippurien kera. Viipaloi ja kääntele makkaranpalat pataan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.