Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sianlihamakkarapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keräkaali ja peruna ovat hyviä ja halpoja perusraaka-aineita, joita kannattaa pitää kotona. Elleivät kaikki perheessä syö lihaa, tarjoile makkara erikseen.

Neljälle

  • 6 isoa perunaa
  • n. 500 g keräkaalia
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl portteria tai tummaa olutta
  • 2 dl lientä
  • n. 500 g sianlihamakkaraa
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • suolaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi kaali ja lado vuorotellen perunoiden kanssa pataan. Mausta kerrosten välillä ja lisää laakerinlehti pataan.

2. Lisää portteri ja liemi, hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Keitä sillä aikaa makkara kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä laakerinlehden ja pippurien kera. Viipaloi ja kääntele makkaranpalat pataan.

Lisää aiheesta:

VatkuliPunakaalia possukääryleiden keraPorsaanlihapata ananaksellaSianlihamakkarapata kaalin keraMehevä kaalipataRuotsalainen kalopsi
MakkarapataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata
  • 14.04.202311:39
    Makkara

    Nikkarin vuoka

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vihannespata arkimakkaralle

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kaali- ja makkarapata

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Tulinen makkarapata kikherneiden kera