Sianlihamakkarapata

Keräkaali ja peruna ovat hyviä ja halpoja perusraaka-aineita, joita kannattaa pitää kotona. Elleivät kaikki perheessä syö lihaa, tarjoile makkara erikseen.

Neljälle

  • 6 isoa perunaa
  • n. 500 g keräkaalia
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl portteria tai tummaa olutta
  • 2 dl lientä
  • n. 500 g sianlihamakkaraa
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • suolaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi kaali ja lado vuorotellen perunoiden kanssa pataan. Mausta kerrosten välillä ja lisää laakerinlehti pataan.

2. Lisää portteri ja liemi, hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Keitä sillä aikaa makkara kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä laakerinlehden ja pippurien kera. Viipaloi ja kääntele makkaranpalat pataan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!