Sianlihamakkarapata kaalin kera
Tämä on mehevä pata, joka saa hienoa makua kuminansiemenistä. Voit muunnella pataa valitsemalla toisenlaista makkaraa.
Neljälle
- 4-6 raakaa perunaa
- n. 500 g keräkaalia, suikaleina
- suolaa
- 1 tl kuminansiemeniä
- 2 dl portteria tai muuta olutta
- 2 dl lientä
- 500 g sianlihamakkaraa
- ½ dl persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Lado perunat ja kaali pataan kerroksittain.
2. Mausta, kaada päälle portteri ja liemi niin että ainekset peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 15 minuuttia.
3. Keitä makkara valmiiksi toisessa kattilassa, viipaloi ja lisää pataan. Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella