Sianlihamakkarapata kaalin kera

Tämä on mehevä pata, joka saa hienoa makua kuminansiemenistä. Voit muunnella pataa valitsemalla toisenlaista makkaraa.

Neljälle

  • 4-6 raakaa perunaa
  • n. 500 g keräkaalia, suikaleina
  • suolaa
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 dl portteria tai muuta olutta
  • 2 dl lientä
  • 500 g sianlihamakkaraa
  • ½ dl persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Lado perunat ja kaali pataan kerroksittain.

2. Mausta, kaada päälle portteri ja liemi niin että ainekset peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 15 minuuttia.

3. Keitä makkara valmiiksi toisessa kattilassa, viipaloi ja lisää pataan. Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.