Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sherryllä maustettu herkkusienikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täyteläinen herkkusienikeitto maistuu esimerkiksi ennen kevyttä kalaruokaa. Maukkain keitto syntyy itse keitetystä kirkkaasta vasikanlihaliemestä.

4 annosta

  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 litra kirkasta vasikanlihalientä
  • 5 dl kasvislientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 cl kuivaa sherryä
  • suolaa ja valkopippuria

Lihaliemi

  • 1 kg vasikanlihaluita
  • 1½ sipulia
  • 1/3 juuriselleriä
  • 1 purjosipuli
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 valkopippuria

Valmistusohje

1. Lihaliemi: Keitä luita niin, että veden pinnalle muodostuu vaahtoa. Huuhtele luut huolellisesti. Siirrä luut kylmään veteen ja lisää kuoritut ja paloitellut vihannekset, laakerinlehti ja pippurit. Anna kiehua hiljalleen kolme tuntia. Kuori vaahto tarvittaessa.

2. Keitä kirkasta lihalientä ja kasvislientä kattilassa, kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä määrästä. Lisää kerma ja jatka keittämistä, kunnes lihaliemestä on jäljellä 3/4. Puhdista ja puolita herkkusienet. Säästä muutama herkkusieni koristelua varten. Soseuta loput herkkusienet tehosekoittimella. Anna tehosekoittimen käydä 20-30 sekuntia suurimmalla teholla.

3. Lisää herkkusienitahna keittoon ja keitä 10 minuuttia. Mausta sherryllä, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Kuullota koristeluun varattuja herkkusieniä muutama minuutti voissa ja ripottele ne sitten keiton pinnalle. Ripottele pinnalle myös tuoreita yrttejä.

Lisää aiheesta:

Sieni-broilerikeittoSaaristolaissoppaKasviskaalikääryleetLammasta vihannessosekeitossaJuureskeittoPunajuurinen seljanka
SienikeittoPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto
  • 17.10.201814:50
    Hellapoliisi

    Mustatorvisienikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Herkkusienicapuccino

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kantarelli-kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sieni-kookoskeitto ja juustosandwichit

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sieni-broilerikeitto