Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sherry-hedelmäkakku joulumyyjäisiin

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kakkuvuoka noin 2 l

  • 100 g voita
  • 100 g margariinia tai voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Karkeita vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
  • 100 g säilykekirsikoita pilkottuna
  • 100 g viikunoita tai rusinoita tms. kuivattuja hedelmiä
  • ½-1 dl sherryä tai rommia (+vettä) ja/tai säilykekirsikkatölkin lientä

Leivitykseen

  • Myllyn Paras korppujauhoja

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Voitele pyöreä torvellinen tai pitkänomainen kakkuvuoka ja korppujauhota se tasaisesti kauttaaltaan.

Pilko kuivatut hedelmät ja laita ne likoamaan sherryyn (tai rommiin tai kirsikkatölkin liemeen).

Vaahdota pehmeät rasvat ja sokeri. Lisää joukkoon 3 munaa yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää siitä pieni osa sihdaten vaahtoon. Vatkaa vielä viimeinen muna vaahtoon. Jauhojen lisääminen välillä ehkäisee rasva-muna-sokerivaahdon heroittumisen.

Tässä mainio kakku joulumyyjäisiin. Samaisen kakun voi tehdä myös itselle pakastimeen jo nyt tai nauttia siitä adventtikahveilla ennen joulua, sillä jouluna on syötävää yleensä yllin kyllin. Halutessaan sherryn voi korvata säilykekirsikkatölkin liemellä tai sitruunamehulla.

Sekoita taikinaan loppu jauhoseos, mantelirouhe, valutetut pilkotut säilykekirsikat ja liotetut viikunapalat / rusinat liemineen.

Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175-asteessa 50-60 minuuttia.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Kakkua voi säilyttää pidempäänkin. Tarjolle otettaessa kakkua voi kostuttaa halutessaan sherryllä tai rommilla ja/tai säilykekirsikkatölkin liemellä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihinNaked TaatelikakkuNaistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuRaparperipiirakka kauratoscallaPääsiäisen täytekakkuMansikka-mangotäytekakku
HedelmäkakkuJouluKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku