Setsuuri, glögimarinoitu hedelmä-marjasalaatti ja jogurttivaahtoa
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 dl vettä
- 60 g hiivaa
- 4 dl maitoa
- 1 dl siirappia
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 1,5 tl kuminaa
- 1,5 tl jauhettua fenkolia
- 1,5 tl jauhettua anista
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2,5 dl ruissihtijauhoja
- 125 g sulaa voita
- 1,2 l vehnäjauhoja
Valmistusohje
Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Murenna mukaan hiiva. Laita yleiskoneeseen ja lisää mukaan siirappi, fariinisokeri ja mausteet sekä ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja sula voi ohuena nauhana. Kun taikina on hyvin sekoittunut, laita se voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota liinan alla puoli tuntia. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valele leipää puolessavälissä ja lopuksi seoksella, jossa on 1 dl vettä ja 1 dl siirappia.
Laita glögi, sokeri ja kaneli sekä vaniljatanko kattilaan. Hauduta niitä noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on kunnolla liuennut seokseen. Anna jäähtyä. Kuori ja pilko appelsiini. Halkaise viinirypäleet ja sekoita keskenään marjojen kanssa. Kaada glögiliemi mukaan ja sekoita varovaisesti. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia.
Laita valutettu jogurtti, kaneli ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa kerma joukkoon ohuena nauhana sähkövispilää käyttäen. Kun seos on vaahtomaista on se valmis. Tarjoile glögihedelmien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti