Setsuuri, glögimarinoitu hedelmä-marjasalaatti ja jogurttivaahtoa

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 60 g hiivaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl siirappia
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 tl kuminaa
  • 1,5 tl jauhettua fenkolia
  • 1,5 tl jauhettua anista
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2,5 dl ruissihtijauhoja
  • 125 g sulaa voita
  • 1,2 l vehnäjauhoja

Valmistusohje

Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Murenna mukaan hiiva. Laita yleiskoneeseen ja lisää mukaan siirappi, fariinisokeri ja mausteet sekä ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja sula voi ohuena nauhana. Kun taikina on hyvin sekoittunut, laita se voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota liinan alla puoli tuntia. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valele leipää puolessavälissä ja lopuksi seoksella, jossa on 1 dl vettä ja 1 dl siirappia.

Laita glögi, sokeri ja kaneli sekä vaniljatanko kattilaan. Hauduta niitä noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on kunnolla liuennut seokseen. Anna jäähtyä. Kuori ja pilko appelsiini. Halkaise viinirypäleet ja sekoita keskenään marjojen kanssa. Kaada glögiliemi mukaan ja sekoita varovaisesti. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia.

Laita valutettu jogurtti, kaneli ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa kerma joukkoon ohuena nauhana sähkövispilää käyttäen. Kun seos on vaahtomaista on se valmis. Tarjoile glögihedelmien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja