Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Setsuuri, glögimarinoitu hedelmä-marjasalaatti ja jogurttivaahtoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 60 g hiivaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl siirappia
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 tl kuminaa
  • 1,5 tl jauhettua fenkolia
  • 1,5 tl jauhettua anista
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2,5 dl ruissihtijauhoja
  • 125 g sulaa voita
  • 1,2 l vehnäjauhoja

Valmistusohje

Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Murenna mukaan hiiva. Laita yleiskoneeseen ja lisää mukaan siirappi, fariinisokeri ja mausteet sekä ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja sula voi ohuena nauhana. Kun taikina on hyvin sekoittunut, laita se voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota liinan alla puoli tuntia. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valele leipää puolessavälissä ja lopuksi seoksella, jossa on 1 dl vettä ja 1 dl siirappia.

Laita glögi, sokeri ja kaneli sekä vaniljatanko kattilaan. Hauduta niitä noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on kunnolla liuennut seokseen. Anna jäähtyä. Kuori ja pilko appelsiini. Halkaise viinirypäleet ja sekoita keskenään marjojen kanssa. Kaada glögiliemi mukaan ja sekoita varovaisesti. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia.

Laita valutettu jogurtti, kaneli ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa kerma joukkoon ohuena nauhana sähkövispilää käyttäen. Kun seos on vaahtomaista on se valmis. Tarjoile glögihedelmien kera.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pientä ja sievääKoko Suomi leipoo: Sitruksiset raparperipalatSavariini glögilläJuustosuflee ja selleriäBanaanikakku kahdella tavallaMakeat hampurilaiset
LeipäMarjasalaattiHedelmät ja marjatKananmunatonKasvisruokaPikkujoulutJälkiruoatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä