Sellerileike

Ei tarvitse olla kasvissyöjä pitääkseen tästä ruoasta! Juuriselleri on aliarvostettu juures, jossa on paljon omaa makua, ja sen voi mainiosti tuplapaneerata. Tarjoile riisin ja vihannesten kera.

Neljälle

  • 1 kokonainen juuriselleri
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl jauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • suolaa, pippuria
  • voita, neutraalia öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Puolita selleri, leikkaa terävällä veitsellä kaikki kuori pois. Viipaloi puolikkaat ohuesti.

2. Keitä vettä kattilassa, suolaa ja keitä selleriviipaleet pehmeiksi n. 5 minuuttia. Nosta ja anna kuivua talouspaperilla.

3. Vatkaa munat lautasella, laita jauhot toiselle lautaselle ja korppujauhot kolmannelle. Kasta selleriviipaleet ensin jauhoihin, sitten munaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista miedolla lämmöllä reilussa voissa ja öljyssä.

4. Nosta viipaleet ja valuta talouspaperilla.

5. Tarjoile vihannesten, kastikkeen ja riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!