Sellerikeitto paprikalla
Tämä on maukas ja kaunis klassikko, jonka valmistat muutamassa minuutissa sauvasekoittimen avulla. Paprika antaa kaunista väriä. Tarjoile lounaana leivän kera tai alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 dl kanalientä
- 1 juuriselleri
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 3 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele selleri. Keitä selleri liemen ja kerman kanssa.
2. Sekoita soppa tasaiseksi sauvasekoittimella, mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprikat.
3. Kaada kuuma keitto lämmitetyille lautasille, ripottele päälle paprikakuutiot, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti