Seljavaahtoa ja nekkulastuja

Selja ja valkosuklaa tekevät täydellisen juhlareseptin. Tämä vaatii hieman puuhastelua etukäteen, mutta kun vieraat ovat saapuneet, ei tarvitse tehdä mitään. Tämä on maukasta, helppoa ja pidettyä.

Neljälle

  • 1 liivatelehti
  • 125 g valkosuklaata
  • 6 cl seljaviinaa
  • 3 cl seljamehua
  • puristettua sitruunamehua
  • 2 keltuaista
  • 12 g kidesokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa

Nekkulastut

  • 150 g voita
  • 4 rkl siirappia
  • 4 rkl maitoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä muutama minuutti. Sulata suklaa. Puristele liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja liuota se sulaan suklaaseen. Lisää viina, seljamehu ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa kerma erikseen. Sekoita suklaaseos munavaahtoon. Kääntele kerma seokseen. Laita kylmään.

2. Nekkulastut: Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Lämmitä ja sulata voi siirapin kera, mielellään mikrossa. Sekoita usein.

4. Lisää maito, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet. Ota massasta nokareita ruokalusikalla, laita nokareet leivinpaperille kahteen neljän nokareen riviin.

5. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes lastut ovat saaneet väriä. Ota lastut irti paistinlastalla niiden ollessa vielä lämpimiä, aseta jähmettymään. Jos haluat lastuista pyöreitä, aseta ne esimerkiksi kaulimen päälle jähmettymään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!