Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Seljavaahtoa ja nekkulastuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 liivatelehti
  • 125 g valkosuklaata
  • 6 cl seljaviinaa
  • 3 cl seljamehua
  • puristettua sitruunamehua
  • 2 keltuaista
  • 12 g kidesokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa

Nekkulastut

  • 150 g voita
  • 4 rkl siirappia
  • 4 rkl maitoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä muutama minuutti. Sulata suklaa. Puristele liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja liuota se sulaan suklaaseen. Lisää viina, seljamehu ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa kerma erikseen. Sekoita suklaaseos munavaahtoon. Kääntele kerma seokseen. Laita kylmään.

2. Nekkulastut: Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Lämmitä ja sulata voi siirapin kera, mielellään mikrossa. Sekoita usein.

4. Lisää maito, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet. Ota massasta nokareita ruokalusikalla, laita nokareet leivinpaperille kahteen neljän nokareen riviin.

5. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes lastut ovat saaneet väriä. Ota lastut irti paistinlastalla niiden ollessa vielä lämpimiä, aseta jähmettymään. Jos haluat lastuista pyöreitä, aseta ne esimerkiksi kaulimen päälle jähmettymään.

Selja ja valkosuklaa tekevät täydellisen juhlareseptin. Tämä vaatii hieman puuhastelua etukäteen, mutta kun vieraat ovat saapuneet, ei tarvitse tehdä mitään. Tämä on maukasta, helppoa ja pidettyä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiMustikkamousse makeiden lastujen keraViljattomat suklaakeksitMantelivuoat sitruunakreemilläSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraTuulihatut
VaahtoJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto
  • 12.05.202408:01
    Raparperi

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hedelmiä ja raparperivaahtoa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Eksoottinen hedelmävaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Limettivaahto karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa